Nieuwsarchief
Leefbaar zakt door het IJS
29 November 2013 - Nieuwsbericht [fractie nieuw hoogvliet]

HOOGVLIET - De afgelopen jaren hebben wat Nieuw Hoogvliet betreft in het teken gestaan van aansluiten bij de inwoners van Hoogvliet en samen met hen aan de slag gaan. Die beweging is in gang gezet. O.a. door het door Jan Koopmans (Jr) genomen initiatief van Buurt Bestuurt. Drie jaar geleden heeft onze voorzitter Edwin Smid, er werk van gemaakt om buurt Bestuurt te introduceren in alle wijken van Hoogvliet. En met succes. De afgelopen jaren heeft Edwin gezorgd dat politie, stadstoezicht en bewoners met elkaar het verschil maken en Hoogvliet een stuk veiliger is geworden.

Oude politiek
Het is werkelijk schokkend dat, ondanks alle afspraken met de komst van de gebiedscommissie, waarin de fracties met elkaar afspraken dat we met elkaar de gebiedscommissie zouden promoten, Leefbaar Rotterdam/Hoogvliet , de initiatiefnemer voor het afschaffen van de deelgemeenten, kiest voor een traditionele campagne. Als ze die willen zullen ze die krijgen, maar Leefbaar zakt wel enorm door het ijs. Daar waar bewoners en de voorzitter veel zaken hebben opgepakt en Edwin Smid degene is geweest die er voor heeft gezorgd dat in overleg met de burgemeester en de korpsleiding, de zero tolorance aanpak echt van de grond kwam, roept Leefbaar Rotterdam: "kijk eens wat wij voor elkaar hebben gekregen, wij hebben Hoogvliet veiliger gemaakt". Pffff. Leefbaar heeft niets gedaan. Laat Leefbaar maar uitleggen aan Hoogvlieters wat zij dan gedaan hebben eens en waar Hoogvlieters dit terug kunnen lezen, welke voorstellen heeft leefbaar gedaan?

Leefbaar blijkt in Hoogvliet en Rotterdam aanhanger te zijn van de oude politiek, De oude politiek waar leefbaar zelf zo dwars van was. Nee, Leefbaar zou eigenlijk moeten zeggen: stem op ons, want wij hebben er voor gezorgd dat de deelgemeenten afgeschaft worden, onze portefeuillehouder voert de kostprijs dekkende huur in aan de leidraad van bobo' tjes in Rotterdam en schermt alleen maar met " tja, wij willen dit ook niet,maar Rotterdam beslist! En van het vroegtijdige signaleren van taalachterstanden,.......dat is een prestatie in vier jaar tijd.

Als Leefbaar Rotterdam/Hoogvliet nu eens eerlijk zou zijn naar bewoners, en niet zou pronken met andermans veren, dan zou ik voor zo'n partij al wat meer respect op kunnen brengen. En dat niet alleen: komen met een verkiezingsprogramma dat ze zelf nooit waar kunnen maken, ALLES WORDT STRAKS OP DE COOLSINGEL BESLIST. Dat is nu voor mij en veel Hoogvlieters ver te zoeken. Leefbaar is blijven hangen in het jaar 2004, daar waar de rest van Hoogvliet gewoon doorgegaan is.

...Terug