Nieuwsarchief
Raadsvergadering en betrouwbaarheid (update)
24 December 2013 - Nieuwsbericht [jan koopmans]

(update is opdracht van rotterdam voor het voortzetten van de campus met een link naar het dokument onderaan deze pagina)

Gisteren was er weer eens een ouderwetse vergadering van de deelraad in de aanbouw van de dorpskerk. Voordeel van dit gebouw? De koffie natuurlijk! Gewoon ouderwets met de hand gezet en niet uit een automaat. Lekker hoor!  Maar goed, u zult zich natuurlijk afvragen hoe het nu weer kan dat de deelraad vergaderd heeft. De leden hebben hun zetel toch ingeleverd?

Ja, dat is zo. Het is wel zo, dat wij wettelijk gezien nog steeds het orgaan zijn die de besluiten moeten goedkeuren die door het DB zijn genomen. Dat is nu eenmaal zo geregeld en ook vanavond waren er weer een aantal besluiten die afgehandeld moesten worden. Wilt u weten welke, dan kunt u die hier vinden:  http://hoogvliet.notudoc.nl/cgi-bin/agenda.cgi/action=view/id=3668 Portefeuillehouder Yvonne Becker, die er zelf niet was, kreeg van het CDA een motie van treurnis, voor de behandeling van de speeltuin op de Zalmplaat. Het zal allemaal wel zo, zijn beste CDA-ers, maar die speelplaats was al in de zelfde staat toen u zelf verantwoordelijk was. U heeft toen inderdaad op een aantal plekken mooie nieuwe speeltoestellen neergezet, maar deze was wat moeilijker om dat de buurt toen tegenwerkte.  http://alexhallema.blogspot.nl/2010/02/wat-heeft-het-cda-hoogvliet-bereikt-in.html   Met andere woorden, ben ik u heel dankbaar voor wat u toen gedaan heeft, maar die speelplaats is niet in een maand of twee gevaarlijk geworden. Deze motie werd overigens niet aangenomen. De tweede motie, een motie van wantrouwen werd ook niet aangenomen. Die was tegen de portefeuillehouder Ingeborg Hoogveld. Deze keer ging het over een overschrijding van de kosten op de Campus met 0,5 %. Ja, dat is veel geld, maar dat is niet zo heel vreemd op een project als dit. Feit blijft dat de raad het veel te laat te horen kreeg en dat is door iedereen uitgesproken. Is dat een reden om de portefeuillehouder weg te sturen? Nee, natuurlijk niet en zeker niet in deze periode. Dat wist het CDA natuurlijk ook wel, maar die willen graag voor de verkiezingen nog een punt maken. Politiek Theater dus, want als de portefeuillehouder echt was opgestapt zit je juist wel in de problemen. Wie gaat het dan doen? Het kost wachtgeld en je krijg niet iemand meer ingewerkt in deze lastige materie in een dergelijk korte periode. Voor een ander deel hebben wij daar met een meerderheid in de raad ook zelf aan mee gewerkt, doordat wij wilden dat er een kantine in de sporthal kwam. Wij hebben daar als Nieuw Hoogvliet zelf de motie voor ingediend. Het was natuurlijk wel een beetje dom om er een neer te zetten zonder kantine, als een soort bezuiniging, maar wie houdt dan het toezicht?  Leefbaar Rotterdam vond dat Edwin Smid te veel in de filmpjes over Hoogvliet te zien was, tja, wat zal ik daar van zeggen?  Wilt u het hele verslag van de vergadering? Dan kunt u die hier beluisteren: http://hoogvliet.raadsinformatie.nl/

Verder hoorde ik nog tijdens de vergadering dat de IBP weer opnieuw begonnen is. Ja, onder een andere naam die mij even ontschoten is, maar, daar zult u nog wel het een en ander over horen. Hoe zat het ook weer volgens de IBP:  "Daar waar andere bestuurders, politici en andere verantwoordelijken hun handen niet van het stuur kunnen afhouden doen wij dat nu wel" ? staat er op de website van de IBP.  Kijk, wij hadden wel verwacht dat dit zou gebeuren, maar hoe betrouwbaar ben je nu?

 

Prettig weekend!

 

Oh ja, vond ik nog de opdracht van Rotterdam om de Campus te gaan bouwen!  

 http://www.nieuwhoogvliet.nl/Upload/20131224_opdracht%20rotterdam%20voortzetten%20campus.DOC

 

 

 

 

 

 

...Terug