Nieuwsarchief
Feestdagen en Regionaal Lokaal
27 December 2013 - Nieuwsbericht []

Het kerstfeest is weer voorbij. Voor het eerst in mijn loopbaan was ik beide kerstdagen en kerstavond vrij. Niet slecht, na meer dan dertig jaar bij de zelfde baas. Best wel een keer leuk om zo eens mee te maken. Eigenlijk was het beter geweest als dat een keer gelukt was toen mijn kinderen nog klein waren, maar het is niet anders. Er was altijd wel een dag die ik met mijn familie samen was tijdens de feestdagen. Dat is het zelfde met salarissen. Wanneer heb je het meeste geld nodig? Als je kinderen klein zijn! Wanneer heb je het minste geld? Als ze klein zijn! Je hebt meestal het meeste te besteden als ze het huis uit gaan, nou ja, daar kunnen dan eventueel de kleinkinderen weer van mee profiteren.

Tussen de feestdagen was in Hoogvliet de ijsbaan open. Veel vrijwilligers houden daar de boel draaiende en onze eigen voorzitter was daar ook regelmatig aanwezig zag ik op facebook! Nou had ik het idee om daar 2e kerstdag nog even aan te sluiten om ook een gedeelte op mij te nemen, ware het niet dat mijn schoonvader de eerste kerstdag een beetje beteuterd voor de deur stond. Mijn schoonvader moet van ver komen en die wist niet dat de afslag Hoogvliet heel anders was dan twee jaar geleden. Een aanrijding dus! Gelukkig wordt dat tegenwoordig goed en snel afgehandeld door een takelbedrijf en een verzekeringsmaatschappij. Maar daar ben je dus de dag daarna wel even zoet mee. Hij moet weer naar huis gebracht worden. Een huurauto, die teruggebracht moet worden en ga zo maar door. Dus, sorry Edwin, ik was blij dat ik weer even op de bank zat. Tussen de bedrijven door was er nog een vergadering in Rozenburg voor onze club van Regionaal lokaal. Als u niet weet wat dit is kunt u op de website kijken!  http://regionaallokaal.weebly.com/index.html Regionaal Lokaal is ons samenwerkingsverband waarmee wij willen proberen de buiten gebieden van Rotterdam een stem te geven in de gemeenteraad van Rotterdam. De deelgemeenten zijn na de verkiezingen verleden tijd en wij hebben niet de illusie dat wij uit Hoogvliet, Rozenburg, Pernis of Hoek van Holland echt gehoord zullen worden. Dus zijn wij een jaar geleden gestart met dit initiatief.

Wij gaan naar een nieuw jaar toe en ik hoop zonder al te veel vuurwerk gewonden. Ik wens u dus alvast een goede jaarwisseling en een goed begin van het nieuwe jaar...

 

Jan Koopmans

...Terug