Nieuwsarchief
Prettig weekend (update ouderen partijen)
10 January 2014 - Nieuwsbericht [jan koopmans]

Nieuw Hoogvliet is zich samen met Regionaal Lokaal http://regionaallokaal.weebly.com/index.html aan het voorbereiden voor de verkiezingen. In zo'n periode is er altijd veel werk te verzetten. Ik zie dan allemaal dingen om mij heen gebeuren waar ik altijd wel een beetje om moet glimlachen. De Ouderen Partij gaat mee doen met de verkiezingen in Rotterdam. Op onze nieuwjaarsreceptie zag ik ineens Mevrouw Sutter, lijsttrekker van die partij en voormalig burgemeesteres van Rozenburg op de nieuwjaarsreceptie in Hoogvliet. In Hoogvliet wonen veel ouderen, dus het is altijd handig om je gezicht daar te laten zien. Ook Kees van Pelt, oud deelraadvoorzitter doet in die partij mee en staat op een tweede plaats op de kieslijst. Vanwaar die belangstelling ineens voor de ouderen? Het is natuurlijk goed dat deze mensen vertegenwoordigd worden in Rotterdam, maar het was mooi geweest als er mensen waren op gestaan die ook een band met ouderen hadden. Ja, ze zijn zelf oud, maar dat ben ik ook al een beetje. Voordat ik zelf mee deed in dit circus had ik niet zo in de gaten hoeveel "partijhoppers" er wel niet zijn. Mensen die eigenlijk geen kans meer maken deel uit te maken van wat voor raad dan ook, "hoppen"van de ene nieuw opgerichte partij naar de andere. Ook in Hoogvliet zie ik dat. Ik ken iemand die in de derde partij is gestapt in vier jaar tijd. Ben je dan zo wanhopig? Moet iedereen zelf weten natuurlijk, maar hoe geloofwaardig ben je? Dit zijn dan toevallig wat mensen die ik ken, maar het lijkt mij dat dit het topje van de ijsberg is.

Maar goed wij gaan gewoon verder bij waar wij gebleven waren en de drie partijen van Regionaal Lokaal groeien steeds verder naar elkaar toe. Leuke mensen, met goede nieuwe ideeŽn, die allemaal vinden dat wij in onze "buitengebieden" straks niets meer te zeggen hebben en daar na maart verandering in willen brengen.

Zie ik ineens dat wij nu een seniorenpartij en een ouderenpartij hebben  in Rotterdam!. Nou ja, dan kunnen ze de taken een beetje verdelen als ze in de raad komen.

 Prettig weekend

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Anniek Tijmes illustreert wekelijks het Rotterdamse Nieuws. Deze week: de deelname van maar liefst drie verschillende ouderenpartijen in Rotterdam.

zie: http://versbeton.nl/2014/01/nieuwsbeeld-3-ouderenpartijen-in-rotterdam/

 

 

 

 

 

 

 

                                        

...Terug