Nieuwsarchief
Hoogvlietse veiligheidsaanpak verder aangescherpt
15 January 2014 - Nieuwsbericht []

Deelgemeente, Politie, Stadstoezicht en bewoners die verenigd zijn in Buurt Bestuurt hebben in de afgelopen 2 jaar sterk ingezet op een aantal overlastgevende locaties. Daardoor is het aantal ‘high impact incidenten' zoals straatroof en woningoverval met 65% gedaald en ook het aantal woninginbraken daalde met 44 %. Vanuit de Veiligheidsdriehoek heeft burgemeester Aboutaleb tijdens zijn bezoek aan Hoogvliet op 6 januari jl. zijn tevredenheid hierover uitgesproken

 

"Dat is een mooi resultaat" constateert voorzitter Edwin Smid, "maar er moet nog meer gebeuren. Zo moet winkelcentrum Wilhelm Tell nog een stuk veiliger worden en er moeten creatieve oplossingen worden bedacht voor de leegstaande winkelpanden."

 

Onderdeel van de Hoogvlietse veiligheidsaanpak is de grote opknapbeurt voor de twee bewaakte fietsenstallingen die Hoogvliet rijk is. Omdat er helaas nog steeds veel fietsen worden gestolen en er steeds meer mensen op de fiets naar het openbaar vervoer komen, moesten de fietsenstallingen bij metrostations Hoogvliet en Zalmplaat worden verbeterd.

 

Bij de fietsenstalling van metrostation Zalmplaat is het wachthokje verdwenen, is de entree verplaatst en is de nieuwe inrichting een stuk overzichtelijker. Bij deze stalling is er cameratoezicht.

De stalling bij metrostation Hoogvliet is sterk uitgebreid met 150 extra plaatsen en er is om de bestaande stalling, een nieuw, hoger hek geplaatst. In de komende weken wordt het oude, lagere hek, verwijderd. De uitbreiding en verbetering van de stallingen is mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de Stadsregio.

 

 

 

///////////////////////////////////////////

 

...Terug