Nieuwsarchief
Eerste ‘prachthuizen’ worden gebouwd in Hoogvliet
20 January 2014 - In de media []

Woonbron begint in het tweede kwartaal met de bouw van 33 ‘Prachthuizen'. Het zijn de eerste van 200 eengezinswoningen die de corporatie de komende vijf jaar wil realiseren in Rotterdam, Dordrecht en Delft. De woningen zijn voor de sociale doelgroep, gezinnen met een bruto jaarinkomen onder de 35.000 euro.
Het woonideaal van veel Rotterdamse gezinnen is een ruime en goede eengezinswoning met een tuin in een groene buurt. Zo'n woning is vaak onbetaalbaar, onbeschikbaar, kortom: onbereikbaar. Bert Wijbenga, bestuursvoorzitter van Woonbron: "De maximale maandelijkse huurprijs in het sociale segment is 699,48 euro. Om de exploitatie sluitend te krijgen, is het van belang dat gebruik kan worden gemaakt van de lage grondprijs voor sociale woningbouw. Een overeenkomst tussen Gemeente Rotterdam en Woonbron maakt het mogelijk om ook op locaties waar geen sociale woningbouw is voorzien, gebruik te maken van die lagere grondprijs."
De woningen bieden bewoners de mogelijkheid om als hun inkomen stijgt in het huis te blijven wonen, die ze kunnen aankopen. Wethouder Hamit Karakus (Wonen, Ruimtelijke Ordening, Vastgoed & Stedelijke Economie) is blij met het initiatief van de Prachthuizen. "Met deze samenwerking komen er ruime sociale huurwoningen beschikbaar voor gezinnen. Huurders kunnen wooncarrière maken in hun eigen wijk en blijven behouden voor onze stad." De eerste bewoners van de Prachthuizen zullen die nog dit jaar betrekken.

...Terug