Nieuwsarchief
opruimen en een prettig weekend (update)
20 February 2014 - Nieuwsbericht [jan koopmans]


Deze periode, de tijd voor de verkiezingen, sta ik altijd weer verbaast van alle verhalen in de krant. Alle partijen proberen zich zo goed mogelijk te verkopen. Dat de waarheid hier en daar een beetje, hoe zal ik dat zeggen, "geweld wordt aan gedaan", dat kunt u zelf wel lezen. Beloften over verkeer waar die kandidaat raadsleden straks niets over te zeggen hebben, raadsleden en bestuursleden van partijen die een nieuwe partij op richten en zeggen dat zij niets met politiek te maken hebben, familieleden die in stelling gebracht worden om andere partijen zwart te maken. Ik zal geen namen noemen want ik had beloofd geen modder te gaan gooien. Nou ik heb geen namen genoemd. Een naam kan ik wel noemen, want die partij bestaat kennelijk toch niet meer. Vier jaar geleden deed de partij Liberaal Sociaal Democraten mee. Op alle mogelijke manieren deden zij hun best om ons zwart te maken. Dat bleek niet te helpen, de inwoners van Hoogvliet zijn niet gek! Die geloven het echt niet als iedereen zich ineens gaat bezig houden met dingen die zij normaal nooit doen.

 

Zo vroeg ik mij af wat ik nou moest doen aan een hoop zand waar ik al een paar keer omheen gelopen was als ik naar de supermarkt de Lidl liep. Ik had al tegen mijn vrouw gezegd dat ik dat ding uiteindelijk wel eigenhandig weg zou halen. Dat spul zou natuurlijk net zo goed van een particulier kunnen zijn geweest, maar wie het weet mag het zeggen. Ik zag ongeveer die zelfde tijd ook foto's op facebook komen, over mensen die zich daar aan ergerden. Die gingen er voor het gemak van uit dat die berg zand van de gemeente was. En dan nog denk ik, dat als je daar woont en je ziet mensen met kinderwagens en invaliden door die berg worstelen, dat je in ieder geval zo veel van dat zand opzij schuift dat die er geen last meer van hebben. Maar goed, dat gebeurde niet. Omdat wij toch weer een keer naar die supermarkt moesten heb ik maar een schep in de kofferbak van de auto gegooid en ben dat spul gaan verplaatsen. Met toch in mijn achterhooft, dat het er op leek dat ik het zelfde zou gaan doen, als wat ik hierboven omschreef. En wat denk je? Ik werd meteen neergesabeld door iemand die kennelijk vond dat ik de weg en het trottoir rond de campus ook maar moest doen. Familie van de leden van een van de politieke partijen in Hoogvliet. Laag en van het zelfde niveau als de beledigende uitspraken iedere keer van de Liberaal Sociaal Democraten, die vier jaar geleden beloofden om deze verkiezingen mee te doen. Nee, het was makkelijker om nog even in een andere partij te gaan zitten tot er weer een leuke andere partij voorbij kwam. Man! Hoe leg je dat uit!  Ik heb nog even het stuk door gelezen, maar nee, ik heb geen bestaande namen of partijen genoemd dus ik ben het kwijt.  Mooi dat er ook verder nog iets constructiefs uit kwam toen Huib de Vries van de Partij van de Arbeid liet weten dat als ik toch bezig was dat wij dan gezamenlijk wel de oevers van de Maas konden gaan schoon maken. Kijk, zo ga je met elkaar om. Kwam die foto op facebook toch nog van pas. Dus, wie mee wil doen met de schoonmaak acties? Geef u ergens volgende week even op bij ons, dan weten wij waar wij rekening mee moeten houden, de details vindt u op facebook. Bedankt Huib, goed idee!

Prettig weekend

UPDATE

Gelukkig zijn de op en afritjes bij de Campus nu ook klaar. want ook daar ging de kritiek over. Nu ben ik niet zo goed in het aanleggen van dit soort dingen, dus heeft gemeentewerken dat gedaan, gewoon zoals het gepland was. En ja, het trottoir wordt ook nog schoon gemaakt, maar dat gebeurd ook nooit meteen. Even geduld dus nog en nog even van het "schone" trottoir gebruik maken aan de overkant. Het komt vanzelf goed.

jan koopmans

...Terug