Nieuwsarchief
verkiezingkoorts
26 February 2014 - Nieuwsbericht [jan koopmans]

 

Nog even en in partycentrum de Flamingo wordt een debat avond gehouden. Als het net zo druk wordt als alle andere debat avonden in Rotterdam ben ik benieuwd. Ik denk dat ik wel een foto heb van een goed gevulde zaal van een paar jaar geleden. Als ik die gebruik voor zaterdag aanstaande dan zitten daar weer precies de zelfde mensen. De politieke partijen en aanhang. Van een partij mag ik niet zeggen dat zij politiek zijn, ik zal geen namen meer noemen, maar ze komen uit een andere politieke partij die is opgeheven. Wel grappig dat zij blijven volhouden dat zij niet uit de politiek komen. Ik zou daar persoonlijk maar weer eens een Pinoccio voor uitdelen, want heel Hoogvliet weet beter.

Ondertussen hebben wij alle aanplakbiljetten van Nieuw Hoogvliet en Regionaal Lokaal binnen, dus wij kunnen aan het plakken. Vind u dat leuk? Stuur ons even een email via onze website en als u denkt dat u niet kunt behangen, mag u bij ons oefenen.  De leden van Nieuw Hoogvliet hebben een paar dagen geleden  wensballonnen opgelaten. U weet wel van die dingen die je aan de onderkant moet aansteken en door de warme lucht dan opstijgen. Het regende UFO melding, echt weer iets voor ons. De professionele waarnemers ontkenden dat het om wensballonnen ging, nou ja, hebben die ook een leuke avond gehad.

 

Wel eens gehoord van Canvassen? Toen ik nog niet wist wat het was, dacht ik dat het uit de porno-industrie kwam.  Stofzuigerverkopers canvassen. Canvassen is een term die voortkomt uit de marketing. Uit de hoek van stofzuiger- en encyclopedieverkopers. De straat in en aanbellen bij de mensen. Het zogenaamde cold canvassing. Wat vroeger marskramers deden. Maar dat systeem kun je verfijnen, begreep ook de politiek. Je brengt wijken in kaart die voor jouw partij interessant zijn. Bijvoorbeeld een postcodegebied waar veel onderklasse woont en waarvan je denkt dat je ze kan interesseren voor je verhaal. Een groot deel van Nederland - het electoraat - weet dus niet wat die term ‘canvassen' precies betekent. En toch zien ze die term op Twitter - wat een ideaal kanaal is voor een campagne - voorbij komen. "Canvassen doet me denken aan colporteren. En van mijn moeder heb ik geleerd de deur gelijk dicht te slaan voor colporteurs", zei iemand op Twitter.  Ik denk dat ik dat dan ook maar doe, al die beloftes pfffff!  Doe de flyer en wat er bij hoort maar door de brievenbus.

 

...Terug