Nieuwsarchief
prettig weekend!
01 March 2014 - Nieuwsbericht [Jan Koopmans]

Zoals u mogelijk gelezen heeft  op onze website hebben wij een tijdje geleden op initiatief van Huib de Vries van de PvdA een gedeelte van het park bij de Maas schoongemaakt. Een groot aantal zakken met "vullis" was het resultaat van anderhalf uur opruimen. Leuk om te doen en om elkaar eens op een andere manier te leren kennen. Zeker goed in verband met de aanloop naar de gebiedscommissie in Hoogvliet. Ik heb de vraag gelezen. Hoe kan het nu dat jullie de politiek zomaar ineens vergeten en samen gaan werken. Als de vrager zich gewoon aangemeld had om mee te doen, had hij kunnen zien dat dit zomaar mogelijk is. Inderdaad met zijn allen iets voor Hoogvliet doen zonder allerlei dingen daarbij te verzinnen om stemmen te trekken. Zo hadden wij het afgesproken en zo hebben wij het gedaan. Geen jasjes, dasjes, poster en flyers terwijl wij die onder handbereik hadden. Het kan gewoon! Laat dus iedereen lekker zijn actie voeren zoals hij dat wil in de aanloop naar de verkiezingen en ik ben er van overtuigt dat het straks allemaal goed komt. Het gaat er gewoon om, wil je het of wil je het niet. Boos doen naar anderen omdat je denkt dat je er niet bij hoort helpt niet, daar moet je echt zelf iets aan doen anders gebeurd er niets.

Vandaag, vrijdag, waren Edwin Smid en ik bij de fietsenstalling bij het metrostation Hoogvliet. Daar kreeg Edwin de handtekeningen overhandigd die de actievoerders daar hadden opgehaald om het personeel in de stalling te behouden. Het is best gek natuurlijk als de burgemeester zegt dat het goed geregeld is en de gemeente Rotterdam hierna op eigen houtje beslist dat het personeel wordt weg bezuinigd. Oftewel een beetje zoals ik de toekomst zie als de deelgemeente opgeheven is. Niet dat nu alles gestroomlijnd loopt, maar waar is het wel perfect!

Vanavond werd de film gepresenteerd die Vincent van den Broek heeft gemaakt in opdracht van Nieuw Hoogvliet. De film is te zien als u op deze link klikt: http://www.youtube.com/watch?v=NU7Y1ePGwLc

Zaterdag ochtend gaan wij ook wat posters plakken! In de Flamingo is de debatmiddag. Dan denk ik bij mij zelf. Debat? Hoezo Debat? Moeten wij nu voor de gebiedscommissie elkaars verschillen onder een vergrootglas gaan leggen? Lijkt mij geen goed idee. Als de leden van de gebiedscommissie bij elkaar komen, dan is dat volgens mij om naar elkaar toe te groeien en doe je niet door in debat te gaan lijkt mij. Nieuw Hoogvliet en Regionaal Lokaal zijn beiden aanwezig! Ik hoor al weer critici roepen, maar dat zijn de zelfden! Nee, beste mensen niet helemaal. Lees de website en u weet hoe het in elkaar zit en wie er mee doen. Dus zijn er ook leden uit Hoek van Holland en Rozenburg. Op de homepage van onze website vind u de link van Regionaal Lokaal. Als u daar op klikt kunt u precies zien waar het bij Regionaal Lokaal om gaat.  

Na een bestuursperiode van 4 jaar vertrekt het dagelijks bestuur van Hoogvliet. Ter gelegenheid hiervan is er een afscheidsreceptie op woensdag 12 maart in partycentrum Flamingo, Lengweg 150. Iedereen die persoonlijk afscheid wil nemen van Yvonne Bekker, Ingeborg Hoogveld en Edwin Smid is van harte welkom.
Met dit afscheid van het dagelijks bestuur wordt ook afscheid genomen, van Hoogvliet als deelgemeente. Dat was Hoogvliet  vanaf 1973. In deze periode vonden o.a. de annexaties van Meeuwenplaat-Zalmplaat en Boomgaardshoek plaats maar daarna stopte de groei van Hoogvliet. Delen verpauperde en in de negentiger jaren moest een enorm initiatief op gang komen om Hoogvliet 'te redden'. Er werd en wordt weer gebouwd in Hoogvliet, want daar kan het allemaal! In de deelgemeente komt een Gebiedscommissie. Hoogvliet wordt een "wijk" van Rotterdam Op 19 maart aanstaande kunt u naar de stembus om een stem uit te brengen voor zowel de gemeenteraad van Rotterdam als de gebiedscommissie Hoogvliet.  Wilt u meer weten of de geschiedenis van Hoogvliet? Kijk dan op deze website: http://www.historischhoogvliet.nl/hoogvliet.html     Wilt u meer zijn dan een "wijk" van Rotterdam, stem dan Regionaal Lokaal!

 

prettig weekend.

...Terug