Nieuwsarchief
van alles wat....
03 March 2014 - Nieuwsbericht [jan koopmans]

Debat

Goed gedaan allemaal Zaterdag bij het Wegener Debat. Leuk om een keer zo bij elkaar te zijn en leuk om kennis te maken met drie bewoners die ik nog niet kende. Maar is dat het waard? Het is eigenlijk zo, dat je beter helemaal geen debat moet voeren om elkaars verschillen te benadrukken, want wij moeten straks allemaal samenwerken.  

Een zaaltje helemaal groen van leefbaar? De posters van andere partijen die werden weggehaald?  Kees van Pelt met de ouderen partij? Die doet toch mee in Rotterdam! Ik weet het niet! Het gezicht van de lijsttrekker van leefbaar lag op alle stoelen en dat zat best lekker, maar wie wordt er nu eigenlijk wijzer van zo'n middag? Misschien de organisator zelf, want die kan nu een artikel schrijven. Had ik er zelf wat aan? Nee! Ik ken de standpunten wel van de andere partijen en van de groep die geen partij genoemd wil worden. Tja, leuk, maar meer niet, want zoals iemand in de zaal zei, wij moeten het allemaal maar weer afwachten! Beetje zonde van de tijd wel. In deze moderne tijd met al zijn communicatie middelen zijn de mensen die dit echt willen goed op de hoogte van de diverse partijen die mee doen.

Ik ben er niet veel wijzer van geworden, en de rest van Hoogvliet ook niet, want die waren er niet. Ik zeg, niet meer mee doen. In die tijd hadden wij ook andere dingen kunnen doen.

Ik heb wel een tip! Het zou handig zijn Inwoners Belangen Hoogvliet dat u zich nu eens gaat verdiepen in wat u straks kan betekenen voor de mensen waar u door gekozen wordt. U heeft zich kennelijk nog steeds niet verdiept in wat u straks mag en moet en waar u absoluut niet meer over gaat. Dat is heel slecht! U belooft dingen waar iedereen bij zit, waar u straks helemaal niet over gaat. Dat was nu niet zo heel erg, want er zat niet heel veel echt publiek, maar het is niet handig, want u doet dat denk ik zo, ook naar anderen.

Waarom u Regionaal Lokaal zou moeten stemmen op 19 maart!

Geen raadsleden uit de deelgemeenten Hoek van Holland, Rozenburg en Hoogvliet op hoge verkiesbare plaatsen in Rotterdam! Het zit er dus niet in dat er een van hen in de Gemeenteraad in Rotterdam komt. Dus hebben wij weer geen vertegenwoordiging in Rotterdam, ondanks dat alle partijen zich nu in allerlei bochten wringen om u wijs te maken dat dit wel zo is, kijkt u dan zelf maar op die lijsten wat realistisch is. Bij het opgaan in Rotterdam van de zelfstandige Gemeente Rozenburg in 2010 heeft Rozenburg al veel bevoegdheden moeten inleveren. De Deelgemeente Rozenburg verliest nu ook haar laatste bevoegdheden als lokale overheid. De Gebiedscommissie komt daar voor terug. Geen overheid (dus geen lokale bevoegdheden) én geen financiën.  Om toch als Rozenburg maar ook in Hoogvliet en Hoek van Holland aan het politieke front deel te kunnen blijven nemen en daarmee eerstelijns invloed uit te kunnen oefenen op het gemeentelijk beleid is het belangrijk dat Regionaal Lokaal in de Rotterdamse raad een vertegenwoordiging zal krijgen. Zo kan Rozenburg via Regionaal Lokaal hierover toch mee praten én beslissen. Politiek dus, met oog voor de regio! Maar daar hebben we uw hulp bij nodig!

Daarom stemmen dus op 19 maart 2014!

Voor de Gebiedscommissie Nieuw Hoogvliet

Voor de Gemeenteraad Rotterdam op: Regionaal Lokaal (RL) (Lijst 17)

heeft u het filmpje van ons al gezien?  http://www.youtube.com/watch?v=NU7Y1ePGwLc     voor alle echte Hoogvlieters!

 

...Terug