Nieuwsarchief
Rotterdam En Dordrecht goed bezig met jeugdzorg?
06 March 2014 - Nieuwsbericht []

Rotterdam en Dordrecht zijn zich goed aan het voorbereiden op de verschuiving in de jeugdzorg. Andere gemeenten zijn nog niet zo ver als zou moeten. Dat zei de Rotterdamse oud-wethouder Leonard Geluk woensdagochtend in het radioprogramma Wakker@Rijnmond.nl.

Komend jaar krijgen de gemeenten veel meer verantwoordelijkheid voor de jeugdzorg. Geluk heeft onderzoek gedaan naar hoe die overgang verloopt. In zijn dinsdag verschenen rapport waarschuwde hij voor problemen zoals tijdsdruk bij verantwoordelijke ambtenaren, onzekerheid over budgetten en de samenwerking tussen gemeenten en allerlei nieuwe partners kunnen voor problemen zorgen.

Soms vraag je je af, weet die man wel wat er straks gaat gebeuren? Jeugdzorg gaat over twee maanden al personeel laten weten dat zij ontslagen zijn en dat worden er veel. Is dat handig om dat op voorhand te gaan doen of zou het misschien handiger zijn om dit later te doen als je zeker weet dat alles goed gaat.

Kinderombudsman Marc Dullaert is geschrokken van het rapport. Hij vindt het onverantwoord om de jeugdzorg al vanaf 1 januari over te hevelen naar gemeenten.

 

Prettig Weekend

 

alles wat u wilt weten over Regionaal Lokaal:

http://regionaallokaal.weebly.com/index.html      

...Terug