Nieuwsarchief
de verkiezingen en een prettig weekend
07 March 2014 - In de media [jan koopmans]

Kandidaten voor de gebiedscommissie in Hoogvliet moeten hun politieke achtergrond loslaten. En de inwoners van de deelgemeente die 19 maart wordt opgeheven maken zich zorgen over de toekomst van hun Hoogvliet. Dat zijn toch wel de belangrijkste conclusies van het Botlek 2 verkiezingsdebat. De vraag wat een gebiedscommissie (GC) eigenlijk inhoudt is leidend.

Edwin Smid van Nieuw Hoogvliet is daar duidelijk over. "Mensen die gekozen worden voor de gebiedscommissie zijn straks geen politici die beleid maken. Nee, dat zijn bewoners die zich met passie inzetten voor Hoogvliet, met slechts een adviserende rol richting de gemeenteraad in Rotterdam. "Daarom gaat er zeker wel iets veranderen, maar dat hoeft geen nadeel te zijn."
De mensen in Hoogvliet menen dat de kandidaten voor de gebiedscommissie teveel blijven schermen met hun politieke achtergrond. "Wij van de PvdA, wij van het CDA enz. Ook andere partijen doen hier aan mee en dat willen de inwoners van Hoogvliet dus niet meer. En logisch. Ik heb mij werkelijke wel eens afgevraagd waar het nu eigenlijk om ging, bijvoorbeeld in de discussie over Ons Huis, het voormalig Cultuurhuis! Het was niet de bedoeling om daar met elkaar uit te komen, maar elkaar zo veel mogelijk zwart te maken. Bijna ging dit de zelfde richting uit met de Campus! Notabene over een bedrag dat op zo'n project een speldenprik is. Het lijkt er even op dat nu het Polenhotel die kant even op ging. Daar hebben wij in Hoogvliet niets over te vertellen. Als de eigenaar van het gebouw het in zijn hoofd haalt er een hotel van te maken dan kunnen alleen de omwonenden daar nog bezwaar tegen maken. Laten wij ons daar dan ook op focussen en als het er komt dan moeten wij er met zijn allen voor zorgen dat het goed geregeld wordt. Net zoals wij dat al met eerdere projecten hebben gedaan waar drugsverslaafden nu wonen.  Alleen roepen "wij willen niet dat het er komt"dat helpt niet echt. Ik woon er naast en ik vind dat geen enkel Hotel daar hoort. Of daar nu Polen in komen of welke groep mensen dan ook. Het is geen Hotel en daar was het nooit voor bedoeld, dus maak het er dan ook niet van.

Nog een paar dagen en dan zijn de verkiezingen daar. Misschien hebt u uw keus al gemaakt? Ik wel, maar dat is logisch. Ik heb een stem voor Hoogvliet, oftewel voor Nieuw Hoogvliet en ik heb nog een stem voor Hoogvliet en dat is Regionaal Lokaal. Die stem gaat namelijk niet naar Rotterdam, maar naar Hoogvliet. Mooier kunnen wij het niet maken. Uw stem voor Regionaal Lokaal is een rechtstreekse stem voor Hoogvliet en niet voor Rotterdam. De zetel is wel in Rotterdam, maar de stem is voor Hoogvliet en wij gaan Hoogvliet vertegenwoordigen in Rotterdam. De gebiedscommissie, en u dus ook, maken uit wat Regionaal Lokaal gaat doen in Rotterdam.

Jan Koopmans

Prettig weekend

 

 

alles wat u wilt weten over Regionaal Lokaal:

http://regionaallokaal.weebly.com/index.html

 

...Terug