Nieuwsarchief
Opening Campus en een prettig weekend
14 March 2014 - Nieuwsbericht [jan koopmans]


Hare Majesteit Koningin Máxima opent dinsdagochtend 8 april de Campus Hoogvliet. Nadat een jaar of vier geleden het Oosterbaken  is geopend door de vorige Majesteit is deze keer de Campus aan de beurt.

De Campus bevat drie onderwijsinstellingen, een woongebouw voor jongeren, een sportgebouw en een Art Studio. De Campus maakt het mogelijk dat de Hoogvlietse jongeren in hun deelgemeente onderwijs kunnen volgen en zich kunnen ontwikkelen. Ja, dat was altijd al zo natuurlijk, maar veel ouders kozen er voor om hun kinderen in Spijkenisse naar school te laten gaan. Het onderwijs in Hoogvliet had kennelijk niet zo'n goede naam. Daar zou nu verandering in moeten komen. Naast een groot en gevarieerd onderwijsaanbod van VMBO tot Gymnasium en MBO, beschikt de Campus over 94 woonstudio's voor jongeren. Daarnaast bieden bedrijfsruimtes op de Campus mogelijkheden voor de vestiging van (jonge) ondernemers. Het wijkrestaurant (gerund door studenten), het sportgebouw en de Art Studio voor kunst en cultuur zijn niet alleen geopend voor de bewoners en gebruikers van de Campus, maar ook de (buurt)bewoners uit Hoogvliet kunnen gebruik maken van de faciliteiten.

De realisatie van Campus Hoogvliet is mogelijk gemaakt door de gemeente Rotterdam, wooncorporatie Woonbron en de drie onderwijsinstellingen Einstein Lyceum, Penta college CSG en Zadkine. Een ding is zeker, het complex ziet er aantrekkelijk uit en misschien helpt dit om de leerlingen tegenwoordig in Hoovliet te houden. Ik vind het overigens toch nog steeds een gemiste kans dat er nooit een onderzoek is gedaan naar het waarom van de keus voor Spijkenise.

Prettig weekend!

 

alles wat u wilt weten over Regionaal Lokaal:

http://regionaallokaal.weebly.com/index.html           

 

...Terug