Nieuwsarchief
laatste raadsvergadering (update2)
18 March 2014 - Nieuwsbericht [jan koopmans]

Afgelopen maandag was de laatste deelraadsvergadering, van de deelraad van Hoogvliet. Hoofdzaak was de jaarrekening, oftewel de financiŽle verantwoording van de deelgemeente. Na de nodige berekeningen bleek er geld over. Dat was niet aan dovemansoren gericht.  Wat is daar uit voort gekomen?

Een glijbaan aan de Pieter Stastokweg die na protesten van buurtbewoners terugkomt en wat niets kost. De verplaatsing van de skatebaan in combinatie met een free run parcours. Een financiŽle  injectie voor de speeltuin Zalmplaat een kunstwerk en de Participarade. Participarade? Jawel, de Participarade. De Participarade is vorig jaar georganiseerd om alle inwoners van Hoogvliet die iets willen betekenen voor hoogvliet bij elkaar te brengen. Voor de gebiedscommissie straks een mooie mogelijkheid om verder uit te werken of om op een andere manier te organiseren. In ieder geval is het mooi om straks wat extra financiŽle armslag te hebben als men straks met de gebiedscommissie van start gaat. Voor de raadsleden was het tijd om afscheid te nemen, er waren dus veel toespraken en complimenten en wat kritische noten naar elkaar.

Ook ik ben dus voor het laatst als raadslid actief geweest.  Het is afwachten nu wie er straks in de gebiedscommissie komt te zitten. Als Nieuw Hoogvliet in de gebiedscommissie komt, dan blijven wij u natuurlijk op de hoogte houden van de dingen die er spelen in Hoogvliet en blijven wij om uw mening vragen. Als Nieuw Hoogvliet niet in de gebiedscommissie komt dan moeten wij het er opnieuw over hebben hoe wij verder gaan. Wij houden u natuurlijk op de hoogte tot wij ook meer weten. Morgen zijn de verkiezingen. Gaat u stemmen?  Ik wel en ik heb mijn keus al gemaakt.

Jan Koopmans

 

 de agenda en de stukken van de vergadering kunt hier vinden:

http://hoogvliet.notudoc.nl/cgi-bin/agenda.cgi/action=view/id=4175

 

alles wat u wilt weten over Regionaal Lokaal:

http://regionaallokaal.weebly.com/index.html

tekst laatste vergadering:

 

 

 

Gebiedsplan.

Voorzitter Nieuw Hoogvliet is tevreden met wat er voor ons ligt en wij ondersteunen van harte de tekst die er later aan toe gevoegd is. Verder staan alle belangrijke onderwerpen voor Hoogvliet er op en wij hopen dat onze opvolgers hier iets mee kunnen.

Jaarrekening Hoogvliet

Voorzitter. Allereerst en voor het laatst, wil ik alle ambtenaren die iedere keer weer het werk verzet hebben om te laten zien hoe Hoogvliet er financieel voor staat. Het was iedere keer weer een hele klus, zeker voor een kleine fractie als die van ons om het hele boekwerk door te lezen. Meestal lukte mij dat dan wel weer,  maar daarna moest er ook iets van gevonden worden. Dat voorzitter is ons meestal wel gelukt. Deze laatste keer is anders voorzitter. Wij kunnen er wel iets van vinden en daar kunnen wij dan vervolgens uren over gaan debatteren. Maar ik denk dat wij dat de afgelopen jaren op een aantal onderwerpen al te veel gedaan hebben. Later bleek dat dit een beetje zonde van de tijd was geweest.

Nieuw Hoogvliet vind niet zo heel veel meer aan de jaar rekening, behalve dan dat wij zien dat er wat geld over is. En dat beste mensen, is best zonde. Wij kunnen natuurlijk zeggen, dat storten wij in de reserves, maar die reserves daar hangt wat mij betreft nu toch het bordje "Rotterdam" aan. Dus, laten wij het zo of doen wij er wat mee?

Voorzitter wij vinden dat wij er wat mee moeten doen. Wij vinden dat onze opvolgers daar iets aan moeten hebben . Vorig jaar hebben wij de participarade in Hoogvliet gehouden en dat viel niet tegen. Om alle Hoogvlieters op een plek te krijgen is wel wat veel, maar alle Hoogvlieter die willen laten zien dat zij iets kunnen betekenen voor Hoogvliet bij elkaar krijgen, dat was wel uniek.

Wij vinden dat dit een mooie hulp zou kunnen zijn voor onze opvolgers en daar kunnen zij dan meteen ook hun eigen inbreng helemaal in kwijt. Het lijkt mij een fantastisch idee dat zij meteen al de financiŽle armslag hebben om iets als de participarade te gebruiken.

Nieuw Hoogvliet, dient hiervoor een amendement in, het amendement Participarade.

 

Beste deelraad, dagelijks bestuur, ambtenaren en griffie 

Iets meer als vier jaar geleden hebben wij er met Nieuw Hoogvliet voor gezorgd dat er het een en ander veranderde in de deelraad. Door met een aantal raadsleden een volledig andere weg in te slaan dan die voor ons was uitgestippeld hebben wij in ieder geval voor gezorgd dat er weer wat gebeurde in de raad. Die vier jaar waren niet altijd even gemakkelijk. Als ik had geweten hoeveel werk dat met zich mee zou brengen had ik misschien nog iets langer gedacht over onze splitsing.

Een aantal jaren geleden had Leefbaar Rotterdam daarvoor ook al eens laten weten dat zij mee zouden gaan doen voor de Hoogvlietse raad. En ook dat gebeurde!

Was het dit allemaal waard? Ik weet het niet. Feit was wel dat er in Hoogvliet meer te kiezen was en dat er dus meer meningen in de raad vanuit de bewoners van Hoogvliet besproken werden. En dat is Democratie volgens mij. Twee sterke partijen die elke vier jaar het stokje aan elkaar overgeven is naar mijn mening niet de beste manier om de mening van de Hoogvlieters te vertalen. Maar dat is maar mijn persoonlijke mening. Wat mij opviel de laatste vier jaar, dat is dat er meer werk verzet werd door de verschillende fraktie's . Dat was daarvoor toch wel anders kan ik mij herinneren. Maar genoeg daarover. Ik wil namens Nieuwhoogvliet iedereen bedanken voor het vele werk dat wij met zijn allen toch verzet hebben. Eens of niet mee eens, wij zijn toch lekker bezig geweest.

De ambtenaren heb ik al bedankt, alle collega raadsleden en dagelijks bestuur  wil ik hierbij bedanken en als laatste wil ik toch de griffie bedanken!.

Beste Gerrit en Annelies. Het was een mooie tijd en jullie hebben veel voor ons gedaan. Bedankt daarvoor. Wij hebben zitten verzinnen wat wij jullie nu als aandenken konden geven. Het is verkiezing tijd en dat had een voordeel. Er zijn momenteel veel gadgets in omloop bij de verschillende partijen. Een stropdag is voor Annelies ziet zo geweldige keus en balonnen? Tja! De keus viel wat ons betreft op onze mooie sjaals. Wij hebben er van elke partij een ingepakt en wij wilden die aan jullie overhandigen als aandenken. Zo kan je de eerstvolgende winter in ieder geval vooruit. Veel sterkte voor de toekomst voor iedereen die nog niet precies weet wat hij zal gaan doen!Veel sterkte en wijsheid voor hen die straks in de gebiedscommissie of in de raad in Rotterdam plaatsnemen....

 

 

...Terug