Nieuwsarchief
Nieuw Hoogvliet de grootste
22 March 2014 - In de media []

HOOGVLIET - Nieuw Hoogvliet is de grootste geworden in Hoogvliet. De partij waarop 2916 Hoogvlieters hun stem uitbrachten, komt met 4 zetels in de gebiedscommissie. Ook Leefbaar Rotterdam krijgt met 2341 stemmen daarin 4 zetels.

In de vervanger van het deelgemeentebestuur nemen verder plaats: Bewoners Belang Hoogvliet 2 zetels (925 stemmen), PvdA 2 zetels (1281 stemmen). Het CDA (892 stemmen) krijgt één zetel. De VVD en ‘Hoogvliet, Gebied met een eigen gezicht' van Robert Kops haalden het niet met respectievelijk 408 en 178 stemmen.

Lijsttrekker van Nieuw Hoogvliet, voormalig deelraadsvoorzitter Edwin Smid toonde zich opgetogen gisteren (donderdag) in het WTC in Rotterdam waar burgemeester Ahmed Aboutaleb de uitslagen van de verkiezingen voor de gebiedscommissie bekend maakte. "Ik ben heel blij! Na gisteren had het alle kanten op kunnen gaan", doelt hij op de afrekening van de kiezer met de PvdA. "Maar ik ben heel trots dat wij de grootste zijn, dat mag Leefbaar Rotterdam zich aanrekenen." Die partij was de afgelopen vier jaar de grootste in de Hoogvlietse deelraad met (net als het IBP) 5 zetels tegenover de 2 van Nieuw Hoogvliet. Smid: "Ook ben ik er trots op dat Hoogvliet lokaal kiest. "We hebben het altijd zelf gedaan en dat blijven we doen."

zie verder: http://www.deweekkrant.nl/artikel/2014/maart/21/nieuw_hoogvliet_de_grootste_973

 

...Terug