Nieuwsarchief
nepdemocratie - nepparticipatie
16 November 2014 - Ingezonden stuk [ingezonden]

College wil vrouwenstudio's sluiten

UITNODIGING
Er is veel te zeggen over de vrouwenstudio's. Bestuurlijk Rotterdam laat zich om de tuin leiden door de ambtenarij terwijl het een college zou sieren wanneer zij bijvoorbeeld eens zouden komen kijken naar de praktijk. Pak de metro op station stadhuis en stap uit in Hoogvliet/zalmplaat.
De coöperaties betalen mee aan diverse projecten, zo ook de vrouwenstudio's. Het gaat dus niet om wereld bedragen voor een groep mensen die juist... los willen komen va de overheid. Deze groep moet dus op hun verantwoordelijkheid gewezen worden en gemotiveerd worden naar de weg van zelfstandigheid. Dat willen ze en dat kunnen ze. Is er buiten de burgemeester iemand die ook maar ooit enig moment heeft nagedacht over alles wat er zich rondom dit netwerk afspeelt en hoe kansrijk deze ontwikkeling is. Vast niet. Gooi eerst je oude schoen weg en ............
Kortom: wethouder Schneider, verdiept u zich nog eens in het verhaal dat u van de diensten voorgeschoteld krijgt ( die dit allang in werking hebben gesteld) en kom eens op bezoek in Hoogvliet
Ik hoorde de wethouder zo veel onzin uit kramen tijdens het debat afgelopen dinsdag, dat ik dacht "wat mankeert die man". Is hij werkelijk zelf wel eens in een vrouwenstudio geweest? "Ja" zal hij zeggen, maar waarom dan van die rare kreten als: overbodig,...geen meerwaarde,....voorziet niet in een behoefte,......En de rest dan? Ook overbodig? Ook geen meerwaarde? Hou op zeg.
Rotterdam, is niet meer het sociale bolwerk waar iedere Rotterdammeer telde, maar is de stad van het geld aan het worden, de stad van verschillen. De stad van rechtse autoriteit. De stad van arm en Rijk, de stad waar Participatie niets betekend.
Binnen 3 weken moet de wethouder een brief over beschikbare middelen en een reactie op de verdere opvang van de vrouwen naar de raad sturen. Misschien goed als hij in die tijd ook een op bezoek in Hoogvliet komt, net als zijn college Struijvenberg. Bij deze een open uitnodiging aan WETHOUDER SCHNEIDER om te zien, te proeven waar het om gaat in plaats van ambtelijk gekonkel, onwaarheden te herhalen. Dat is erg gevaarlijk. Vertel de raad wat de praktijk is. Misschien ook een leuk uitstapje voor de commissie? Dat is beter dan de loze kreet van Tanya Hoogwerf die met voorbeelden kwam die geen optie zijn: 'eigen kracht Hoogvliet'. De raad ging er ook niet verder op in. Ik had eigenlijk wel verwacht dat het Hoogvliets Raadslid v/d Stel nog op de barricaden zou gaan staan, maar helaas. Allemaal roepen ze maar wat, terwijl maanden terug door de diensten al lang de verandering is gezet is. Tja, zegt u het maar. Nepdemocratie? Nepparticipatie?

...Terug