Nieuwsarchief
ledenvergadering
20 December 2009 - Nieuwsbericht [Hans van Helden]

Op  16 december jongsleden vond in Villa de Heerlijkheid de eerste algemene ledenvergadering plaats van NIEUW HOOGVLIET, De nieuwe politiek partij in Hoogvliet die op 3 maart 2010 deel neemt aan de deelraadsverkiezingen.

 

Na de start van Nieuw Hoogvliet, hebben zich al 65 leden aangemeld en komen er nog dagelijks reacties binnen via de hompage van de website, die binnenkort deels vernieuwd in de lucht zal zijn. Het aantal leden groeit en dat is een goed zaak. Je krijgt bevestiging op de keuze die de raadsleden hebben gemaakt en het geeft weer dat de inwoners van hoogvliet ook wel klaar zijn voor meer zeggenschap en nieuwe politiek.

 

Niet alleen de achterban van Nieuw Hoogvliet groeit, ook waren er genoeg aanmeldingen van Hoogvlieters die zich op de kieslijst wilden laten zetten. Het bestuur hoefde dus niet de boer op om tussen “bekende” Hoogvlieters mensen te werven. Vanuit diverse politieke partijen , jongeren, ondernemers etc. kwamen mensen die graag actief deel willen nemen aan NIEUW HOOGVLIET. De mensen waarom het gaat zijn gewoon inwoners van Hoogvliet.

 

Naast een kort terugblik op de afgelopen maanden  en het vaststellen van de politieke uitgangspunten van Nieuw Hoogvliet, is er ook stil gestaan bij de politiek koers, de acties en de kieslijst.

 

Op de kieslijst van Nieuw Hoogvliet staan de volgende personen Edwin Smid,  Jan Koopmans, Hans van Helden, Donnie Mees, Anneke Boer, Jaqueline Koonen, Johan de Reuver, Jan Scholte, Erik Snoek, Richard Seesing, Barry Mellegers, Miranda den Hartog, Miranda van Helden, Marco Dankers, Mark van den Brekel, Martin Sips, Marianne Koopmans-Vuik en Helene Scholte-Zwart.

 

Edwin Smid wordt Lijsttrekker van Nieuw Hoogvliet. Edwin heeft de laatste jaren nieuw leven gebracht in politiek Hoogvliet en vooral het dualistisch handelen en is met de fractie actief de wijken ingegaan. De politieke vernieuwing waar Hoogvliet aan toe is (en klaar voor is), is iets waar Edwin zich de afgelopen jaren met de mensen uit de fractie hard voor heeft gemaakt. Het is ook die politieke vernieuwing die de hoofdlijn zal zijn in ons programma dat wij in januari zullen presenteren, gemaakt door onze leden en mensen uit de Hoogvlietse samenleving .

 

Belangrijke motivatie voor de leden op de lijst om voor Nieuw Hoogvliet te kiezen: Het laatste jaar begon de IBP onder druk van het DB en bestuur meer een partij te worden

die 'weet wat goed voor u is'. in plaats van de partij die er was voor de Hoogvlieters, een bewoners partij. Daar waar de fractie heeft ingezet om de inwoners het verkiezingsprogramma te laten schrijven, werd het verkiezingsprogramma van de IBP gepresenteerd door De bestuurders van Pelt en Cornelissen. Inmiddels kijken we dan ook niet meer terug maar vooruit en hoeft niemand bang te zijn dat wij met modder gaan gooien. Dat is helemaal niet nodig. De mensen uit Hoogvliet worden onderschat. Die hebben gezien en gevoeld, wat er mis is gegaan.

 

De ervaren politici van Nieuw Hoogvliet zijn er klaar voor! Hoogvliet is toe aan politieke verjonging. Dat heeft niets met leeftijd te maken maar met het anders besturen van Hoogvliet. Daar heb je lef voor nodig en het wordt inderdaad tijd dat Hoogvliet bestuurd gaat worden door politici met charisma of wel iemand met ballen.

 

Het bestuur, en de leden  wensen u en al uw lezers goede kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar,…gelukkig,..NIEUW HOOGVLIET

 

Hans van Helden, voorzitter Nieuw Hoogvliet

...Terug