Nieuwsarchief
overdenkingen
23 December 2009 - Ingezonden stuk [Jesse Jet]

Is het u ook opgevallen?

 

Het dagelijks bestuur en dan vooral de twee van de IBP zien dat er verkiezingen komen. Ergens is er iets niet goed daar, want ik heb ze nog nooit zo veel in de krant gezien.

Maandag kleutertocht, dinsdag 1e paal slaan, woensdag fiets uitreiken, donderdag opening ijsbaan, vrijdag schilderij onthullen, (nou ja schilderij), zaterdag weet ik niet meer precies,

en de week daarna gaat men vrolijk verder, oliebolletje eten, bloemetje uitdelen, lintje doorknippen met de hele fractie in de krant, hier een fotootje daar een fotootje  Wanneer wordt er dan gewerkt zou je zeggen? Nou, dat was het kennelijk wel want er blijft niet veel tijd over.  Nu er zoveel partijen mee gaan doen met de verkiezingen wordt er breed uitgemeten in allerlei krantjes waar men wel niet allemaal op bezoek gaat en uitdeelt en zo. Maar waar zijn nu al die boze wijkbewoners?

Ik weet het niet, maar misschien komen die ook nog aan de beurt? Ik bedoel, er wordt elke dag ergens een foto gemaakt en die buurtbewoners komen nog. Die krijgen vast allemaal ook een bosje bloemen voor de overlast.  Nu eens heel wat anders.

Ondertussen heb ik een kerstpakket gekregen op mijn werk. Het is zo’n keuze pakket waarbij je op internet altijd iets kan bestellen. Een van die keuzes was altijd dat je het bedrag dat je kon besteden naar een goed doel kon overmaken. De eerste keer dat ik naar het kankerfonds mijn kerstgeschenk overmaakte, werd ik in de maanden daarna zo ongeveer elke week bestookt met post of ik nog meer geld over wilden maken. Uiteindelijk hebben wij dat thuis kunnen stoppen na een aantal indringende telefoontjes naar het fonds. Het jaar daarop, vorig jaar dus heb ik opnieuw een poging gewaagt maar er meteen een berichtje achter aangestuurd dat ze nou niet iedere keer acceptgirokaarten moesten gaan sturen.

Dit jaar, oh ironie, kreeg ik van mijn baas een kerstpakker waar geen goederen op besteld konden worden, maar waarmee je alleen dingen kon doen en geld naar allerlei verschillende stichtingen en goede doelen kon overmaken. Nu is dit net het jaar dat ik dacht, hoeveel van die kerstpakketten moet de directeur van bijvoorbeeld de hartstichting nu krijgen voordat hij zijn jaarsalaris van twee ton er uit heeft?

Er zaten overigens geen korpschefs bij de goede doelen, want die kunnen ook best wel wat gebruiken en daarbij komt dat zij het ook goed doen voor hun personeel natuurlijk.

Nou zit ik nog steeds met het dilemma, naar een goed doel overmaken? Ik weet het echt niet meer. Eigenlijk had ik dit jaar na al die negatieve publiciteit maar weer een gourmet stel willen bestellen, maar ja…..misschien is de “masterclass schoenenpoetsen” wel iets geweest voor mij, hoewel ik diep in mijn hart eigenlijk hoop dat het een grapje van mij baas was.

Als hij het leest zal hij wel zeggen dat ik weer erg negatief was.. Nou echt niet hoor baas, ik ben heel erg blij met mijn kerstpakket

 

Jesse Jet.

 

...Terug