Nieuwsarchief
Column of geen column
21 January 2010 - Ingezonden stuk [jan koopmans]

Vorige week verscheen er een column van mijn naamgenoot Jan Koopmans.

Jan Koopmans is een echte journalist en columnist en dat ben ik niet.  Daarom vind ik het wel eens lastig om de grens te bepalen wanneer iemand columnist is en wanneer journalist en dat geld wat mij betreft ook voor Joop van de Hor.  Het verschil zit hem er natuurlijk in dat een columnist niet zo gebonden is aan de waarheid en er lustig op los mag schrijven zal ik maar zeggen. De journalist moet echt onderzoek doen en “hoor en wederhoor” toepassen hoewel je daar op alle mogelijke manieren mee om kan gaan. Oftewel soms kan je het met een korreltje zout nemen en soms niet.

De column van vorige week was kritisch en wij hebben ons best achter ons oor gekrabd zoals menig ander dit zal hebben gedaan. Maar Nieuw Hoogvliet zal Nieuw Hoogvliet niet zijn als wij ook met die kritiek aan het werk gaan. Jan Koopmans is een door ons zeer gewaardeerd journalist en dat geld ook voor Joop van der Hor.  Het is jammer dat er weer eens een partij is die zomaar deze column gekopieerd heeft en op haar website gepubliceerd alsof deze voor hen geschreven is. Kom op zeg, vraag het even of betaal iemand die zoiets maakt gewoon.

Wij gaan na een aantal spannende dagen weer verder met het verbeteren van, van alles en nog wat. De geschiedenis is ondertussen wel zo geschreven dat er nog nauwelijks iemand kritiek op kan hebben lijkt mij. Ik had hem zelf veel pittiger geschreven, maar kreeg daar veel kritiek op en misschien ook wel terecht, want we moeten niet te veel achterom kijken, maar aan het werk voor de inwoners van Hoogvliet. Al met al blijft er rond deze tijd weinig tijd over om nog even de wijk in te gaan. Ik ben zelf nog even langs de houten bruggetjes gelopen van de week.  Nieuw Hoogvliet heeft er de laatste raadsvergadering op aangedrongen om die eens goed na te kijken omdat er gaten in het wegdek vielen. Ik kon in ieder geval geen gaten meer vinden. Nu was het al vrij donker, maar volgens mij waren er hier en daar nieuw planken in gezet.

 

...Terug