Nieuwsarchief
Commentaar LSD
31 January 2010 - In de media [jan koopmans]

Stond ik met me partijgenoten gisterenmiddag actie te voeren om bus 78 cc terug te krijgen...kom ik een ander probleem tegen, zo schrijft Sahin Unal van de nieuwe partij in Hoogvliet de LSD.

Bushalte van 78 AA stond vol van mensen die stonden te schuilen voor de regen en sneeuwval. De oudere mensen zaten op de bankjes en de wat jonge volwassenen stonden onder het afdakje. De jongeren stonden in het halletje binnen bij de metrostation en een paar onder het afdakje van de liftingang. Allemaal wachtende op bus 78 AA. Zo schrijft hij.

Een politiebusje met 2 (zeer chagrijnige) politieagenten was in dat ene eerste uurtje dat we er stonden wel 4 keer langs gereden. Uitdagend keken ze naar ons en de jongeren die uit het halletje kwamen. En precies op het moment dat deze jongeren er stonden stapten ze uit en bekeurden zij deze jongens. Wij stonden erbij en keken ernaar.
Één van de jongens begon harder te praten oftewel schreeuwde uiteindelijk zijn woede uit (geen gevloek). Hij gaf aan dat het bezopen was dat hij een boete kreeg omdat hij in het halletje stond zodat de wat oudere mensen konden zitten in het bushokje.
Ik gaf aan dat ik vond dat de jonge man gelijk had. Hiermee raakte ik bijna in een discussie met de politieagent. Jammer genoeg kapte hij snel af…Want was eigenlijk benieuwd op welke gronden hij deze jongens bekeurde.
Als ik er niet bij had gestaan en ik zou alleen het verhaal horen van de jongens, had ik ze misschien niet geloofd omdat je dan het gevoel krijg…’’nee, ze zullen je hiervoor toch niet boeten.’’ Maar ik stond er bij en het is echt waar deze jongens kregen een boete voor hun beleefdheid!!!
Hopelijk heeft de overheid/politie nu wel genoeg geld binnen zodat ze deze jongens nou is met rust gaan laten en echt werk gaan verrichten!  Tot zo ver Sahin.

Tja Sahin. het heeft erg veel voeten in de aarde gehad voordat wij de politie in de wijk bij het metrostation zover hadden dat zij vaker langs zouden rijden. Ik weet nog, dat tijdens een debat in de deelraad dat een van de raadsleden vroeg om een samenscholingsverbod. Ik, in die tijd nog bij de IBP, heb toen uitgelegd dat het niet handig is om zo’n verbod in te stellen omdat je dan al een bekeuring kan krijgen als je met je familie iemand bij de metro af wil halen en te lang op een plaats staat.

Het kan natuurlijk aan van alles en nog wat liggen, maar jouw stelling dat jongeren gedwongen worden tot slecht gedrag gaat wel wat ver lijkt mij. Ik denk dat de meeste jongeren een normale opvoeding hebben gekregen en van huis uit, normen en waarden mee krijgen. Dat de jongeren die bij jou waren dit lieten zien getuigt daar van. Als ik uit de metro stap en ik zie dat de jongeren die in die hal hangen mensen op de rug spugen als ze langs lopen of in dit geval bij mij, iets naar mijn hoofd gooien dat net mijn oor schampt, dan is het wat mij betreft goed dat er vaak politie langs komt. Dat is naar aanleiding van klachten uit de buurt dus.

En praat mij niet over fietsen diefstallen…dat zijn steeds geen bejaarden die dat doen en ik zie het vaak zat gebeuren. Dus ja, er wordt daar goed werk verricht door de politie. En in dit geval was het optreden misschien niet even handig. Het verschil is wel in dit geval, dat jij daar een middag actie staat te voeren en de mensen die er om heen wonen gewoon meer recht van spreken hebben dan jij, die alleen maar even langs komt.

Overigens goed dat jij je nek uitsteekt voor de jongeren…dan kan helemaal geen kwaad lijkt mij en als het je lukt dan heeft dat meer waarde dan een jongeren raad.

 


 

 

...Terug