Nieuwsarchief
Schooltuinen worden in 2011 opgeheven
02 February 2010 - Nieuwsbericht [jan koopmans]

De Schooltuinen worden in 2011 opgeheven zo staat er te lezen op de IBP website. Even voorbijgaande aan de motie die men kennelijk toch gewoon naast zich neer heeft gelegd. Vermoedelijk is de vertraging tactiek weer ingesteld zoals wij die gewend zijn van dit DB. Moties blijken net als een OV kaart niet langer dan een jaar geldig en de IBP is al op de hoogte dat de motie niet uitgevoerd wordt, hoewel er nog helemaal geen raadsvergadering is geweest. Zo is het betaald parkeren ook een jaar uitgesteld, joepie, daar bouwen wij een feestje omheen. Maar alle gekheid op een stokje, er was een motie aangenomen die door alle partijen ondersteund is en Nieuw Hoogvliet heeft die mede ondertekend toen nog onder de naam IBP. Dat wel. Wij hebben kennelijk geen enkele controle en wat wij graag willen, wordt volkomen genegeerd.

En inderdaad, onderwijzers hebben nu een halve dag extra schooltijd, dan kunnen ze de kinderen in ieder geval een dvd laten zien waar de groente vandaan komt.

Verder was dit natuurlijk een in en in trieste periode voor de hele deelgemeente. Een tijd waarin wij van Arie Broere en Rene van de Graaf afscheid hebben moeten nemen. Gisteren in de kerk in Spijkenisse was ik bij het afscheid van Rene. Ongelooflijk hoeveel mensen daar op afgekomen waren. Rene was een zeer geliefd persoon, dat bleek wel uit de toespraken. Tijdens al die toespraken blijkt maar weer dat je iemand soms helemaal niet kent en ik neem het mijzelf eigenlijk best wel kwalijk dat je iemand op deze manier beter leert kennen, terwijl ik hem al vier jaar mee maakte in de deelraad.

 

Donderdag is er weer een ledenvergadering. De raadsvergadering is overigens verzet naar 18 februari. Een raadsvergadering waarin het CDA een voorstel gaat doen, waarin een afscheiding van een politieke partij niet zomaar een eigen naam mag aan nemen. Dit naar aanleiding van ons optreden als Nieuw Hoogvliet. In dit land van regeltjes en wetten lijkt het mij niet voor de hand liggen om een voorstel te doen voor iets wat een keer in de vijfentwintig jaar is voor gekomen. Terugdraaien van dit voorval gaat nu eenmaal niet meer en ik zou mij er niet te druk over maken. Het gaat er om wat de inwoners van Hoogvliet willen en wat voor naam die personen als partij hebben maakt eigenlijk niet zo veel uit. Wij kunnen ons als raad beter bezig houden met de schooltuinen want daar gaat iets goed fout.

 

...Terug