Nieuwsarchief
Venkelweg en Verkeersveiligheid (update)
22 February 2010 - Nieuwsbericht [Edwin Smid/Jan Koopmans]

Alweer bijna een jaar  geleden kregen wij de onderstaande brief van bewoners van straten rondom de Venkelweg. Opdat zelfde moment verschenen er in een aantal plaatselijke kranten ook een artikel over de zelfde problemen. Wij hebben aan de hand van die artikelen in de krant vragen gesteld in de vorige raadsvergadering. Hieronder is de brief weer gegeven van de bewoners en het antwoord van de portefeuillehouder. Nieuw hoogvliet zal zich op de hoogte blijven houden van de ontwikkelingen rondom de Venkelweg, zo beloofden wij begin vorig jaar,  naar aanleiding van deze onderstaande brief.

 

Graag zouden wij (buurtbewoners) u dringend willen verzoeken om z.s.m. actie te ondernemen i.v.m. het niet nakomen van toezeggingen van de deelgemeente Hoogvliet. Het betreft de zeer onveilige situatie van de Venkelweg t.h.v. het Venkelpad en de Ajuinstraat. Op 17-07-2000 en ook op 29-10-2002 heeft de deelgemeente Hoogvliet toezeggingen gedaan om deze Venkelweg als 30 km/uur zone in te richten middels het aanleggen van snelheidsremmende maatregelen (zie de bijlagen voor details). Echter tot op de dag van vandaag is hier nog niets van te merken. Sterker nog, door het afsluiten van de Herikweg en door de nog steeds verder toenemende doorstroomproblemen van de Aveling is de verkeersoverlast alleen nog maar verder toegenomen!

 

Het antwoord van onze portefeuillehouder op die avond was:

Wat betreft de Venkelweg: gezien de controle die de politie heeft uitgevoerd m.b.t. te hard rijden, hebben de bewoners gelijk. Het lijkt mij verstandig om met de bewoners een gesprek aan te gaan om te kijken naar oplossingen. De Venkelweg is een uitvalsweg van de Brandweer, dus je kunt niet zomaar obstakels op de weg aanbrengen.  De deelgemeente moet hiervoor kennelijk ook met de Brandweer overleggen over de maatregelen die genomen zouden kunnen worden.

 

Eind vorig jaar  zagen wij een artikel in een van de weekbladen over de bovenstaande problematiek, een grote foto van de portefeuillehouder en een positief stuk erbij waar in stond dat er aan gewerkt zou gaan worden. Deze week kregen wij onderstaande email:

 

 

Beste Edwin,  (fractievoorzitter NieuwHoogvliet red.)

 

Wat goed dat je weer aan ons denkt. Ik heb toevallig vanmiddag met een buurtbewoner afgesproken om je binnenkort weer eens te benaderen omdat er nog niets veranderd is op of langs de Venkelweg.

 

We zijn als buurt toch bang dat het laatste artikel in de krant meer met de verkiezingen heeft te maken dan de noodzaak wordt ingezien dat er hier echt snel iets moet veranderen.

 

Houdt a.u.b. de druk op de ketel en indien nodig graag deze wat opvoeren.

 

Bij voorbaat hartelijk dank voor je inzet en je betrokkenheid.

 

Wij houden ons inderdaad op de hoogte en mochten wij wat te zeggen krijgen, straks na de

verkiezingen, dan houden wij inderdaad de druk op de ketel, belooft is belooft. Het is natuurlijk heel slecht om te doen, maar ik kan mij deze problematiek van wat langer geleden herinneren en daar liggen nu verkeersdrempels. Nog slechter is met deze wetenschap weer net zo lang te wachten, tot er maatregelen genomen moeten worden die dan al weer te laat zijn..

 

Op de laatste raadsvergdadering werden door Nieuw Hoogvliet vragen gesteld over dit onderwerp. De portefeuillehouder antwoorde dat men druk bezig is alle mogelijkheden te onderzoeken, zoals een heg

in plaats van een hek om de kinderen af te schermen van het verkeer en snelheids remmende maatregelen.

Verder was de bewoners ook al opgevallen dat er snelheid gemeten werd. Men was nog aan het uit testen waar dit apparaat zou moeten staan aldus de portefeuillehouder, de heer van Pelt. 

...Terug