Nieuwsarchief
kijk naar je wijk: jongeren exposeren foto's van hoogvliet
05 February 2010 - In de media [Deelgemeente Hoogvliet]

Op woensdag 3 februari van 19.30 tot 20.30 uur vindt een foto-expositie plaats in het kader van het project Kijk naar je Wijk. Kijk naar je wijk

Het project 'Kijk naar je wijk' is het laatste project in het kader van het Jongerenjaar Rotterdam.

De foto's zijn een week lang te bezichtigen in het Informatiecentrum Hoogvliet, Sprong 10. Het project is het laatste project in het kader van het Jongerenjaar Rotterdam.

Ongeveer 15 jongeren uit verschillende wijken van Hoogvliet hebben hun woonplaats in beeld gebracht. Het project bestond uit een theoretisch en een praktisch gedeelte en als afsluiting een expositie. De expositie is gratis toegankelijk voor belangstellenden.

Mooi of lelijk, en waarom?
Doel van dit project was om jongeren uit de stadswijken op een kunstzinnige manier te betrekken bij het leven in de stad. Zij leerden door een korte cursus fotografie en het gebruik van camera's meer over techniek en esthetica. Tegelijkertijd leerden zij ook met andere ogen naar hun wijk kijken en een mening te vormen over wat mooi of lelijk is, en waarom. Dit geeft een jonge, verrassende en kunstzinnige kijk op de gefotografeerde wijken. Daarnaast zijn jongeren bewuster gemaakt van hun omgeving en zijn ze gestimuleerd om actiever deel uit te maken van die omgeving.

Aan de expositie is ook een prijs gekoppeld voor de mooiste en beste foto.

...Terug