Nieuwsarchief
Leefbaar Rotterdam of Leefbaar Hoogvliet? (update)
16 February 2010 - Nieuwsbericht [Jan Koopmans]

Heeft u de kieslijst al bekeken? Alle kandidaten lijken uit Rotterdam te komen, behalve die van Leefbaar Rotterdam. Die komen kennelijk alleen uit Hoogvliet. Nu zou je denken dat dit soort dingen alleen in Afghanistan voorkomen, of in Zimbabwe of een ander land waar men het niet zo nauw neemt met de verkiezingen, maar nee, ook in Rotterdam komen dit soort dingen voor.

Hoe kan dit? Het is soms niet meer te achterhalen hoe dit soort dingen gebeuren, maar het geeft te denken. Als men nog niet in de raad zit en er gebeuren nu al vreemde dingen rondom een politieke partij. En nu?  Ik verwacht niets. Er worden afgevaardigden over de hele wereld uitgezonden om te kijken of verkiezingen wel eerlijk en goed gaan in ontwikkelingslanden. En wij? Ach het zijn de deelgemeenten dus waarom zou dit wel helemaal netjes gaan?  Als de verkiezingen serieus genomen worden, dan worden ze uitgesteld en gaan de lijsten opnieuw naar de drukker. Waar deze vreemde kronkel er in geslopen is? Niemand die zegt dat hij of zij het weet. Mensen, laat u niets wijs maken, alle andere mensen op die lijst wonen ook in Hoogvliet.  Hoogvliet, ontwikkelingsland of niet? Ik vraag mij eigenlijk af, waarom heten zij niet Leefbaar Hoogvliet?

Ik heb tot mijn grote vreugde gezien dat Leefbaar nu de campagneborden helemaal vol plakt om er met viltstift bij te kunnen zetten dat zij er nu ook in Hoogvliet zijn. Nou daar zijn wij erg blij mee Leefbaar uit Rotterdam...

 

Donderdag avond was Nieuw Hoogvliet bij het maken van plannen voor een nieuwe speelplaats bij de Lupine in het MFC.  Mooi, je komt er uiteindelijk allemaal wel uit, ook als je het in het begin niet helemaal eens bent. Dat komt ook omdat je elkaars wensen en problemen niet kent en daar met ideeŽn naar toe gaat, waarvan dan blijkt dat het niet kan. Ik denk dat er wel iets moois komt.

Verder was er natuurlijk de voorlichtings avond voor de Oude Wal, waar nu een gezondheidscentrum met een apotheek gebouwd gaat worden.  Het geheel moet de Oude Wal een aantrekkelijker uiterlijk gaan geven. Ook daar waren gelukkig genoeg belangstellenden waarvan een gedeelte ook wel ideeŽn hadden.

 

 

 

...Terug