Nieuwsarchief
Vergadering in zeer grimmige sfeer (update)
18 February 2010 - Nieuwsbericht [jan koopmans]

Donderdag 18 februari was er weer een vergadering in de Deelgemeente. Geen wereld schokkende dingen meer op de agenda. Dat kon ook niet meer, omdat het dagelijks bestuur niet genoeg steun meer heeft in de raad, sinds de IBP fraktie uitelkaar gevallen is.  Wel op de agenda staan, zoals gebruikelijk, de insprekers van de Kievit, Koekoek en Karekiet. Deze soap duurt maar voort. Het enige wat deze mensen eigenlijk willen daar, is dat er rekening met hen gehouden wordt.  Voorlopig worden er elke keer weer bomen gerooid en weer klinkers gebruikt die men daar niet wil en worden bij bewonersavonden iedere keer de verkeerde tekeningen mee genomen.  Het gekke is dat er ook best wel andere klinkers in kunnen, want die zijn er wel, maar dat dit kennelijk op weerstand stuit bij gemeentewerken. Ik heb zelf zo het vermoeden dat onze deelgemeente daar helemaal niets meer over te zeggen heeft, want de raad heeft toch duidelijk aan gegeven wat zij willen. Rotterdam is kennelijk al voor een groot deel de baas in onze deelgemeente. Dit is hetzelfde met de schooltuinen. Er is een motie aangenomen, maar ach.. Motie fietsenstalling: uitstel, onderzoek naar geld, contact met organiserende instanties bla bla bla.....kortom uitstel, uitstel en nog een keer uitstel..

Het effect van moties is minimaal of de motie wordt net zo lang uitgesteld tot er een nieuwe raad zit. Maar goed, ik proefde  uit een bericht op  het internet  van het CDA dat dit op het stadhuis precies zo gebeurd en gewoon een strategie van sommige wethouders is.

Nota participatie komt nog even voorbij omdat er wat oude rommel tussen de stukken zit die wij al kennen over de participatie aanpak in Rotterdam.  De nota is volgens mij al acht jaar in de maak, maar wordt maar voor zich uitgeschoven omdat daar een stukje macht uit handen gegeven wordt.

Bewonersparticipatie staat hoog op de agenda bij Nieuw Hoogvliet en dat is dan ook het eerste waar aan gewerkt zal gaan worden als wij het voor het zeggen krijgen.   Leefbaar wil helemaal geen participatie, die wil de deelgemeenten opheffen en verder zijn alle partijen het wel eens. De IBP houd zich op de vlakte, maar dat is niet zo gek, want twee DB-ers zijn van het IBP. Jammer dat ook de LSD op de site niets laten zien. Het laatste stukje is een regel van LSD Hoogvliet van vijf maanden geleden.  Waarom maken de partijen geen gebruik van dit medium en laten zien waar ze voor staan? Ik weet het niet. Misschien hebben ze iets te verbergen. Leefbaar snap ik, want die komen gewoon uit Rotterdam en daar komt ook de site vandaan en daar staat niet veel op over Hoogvliet. Verder hoorde ik deze week nog iets over een bankje bij een seniorenvoorziening. Als iemand weet hoe dit precies in elkaar zit, laat het ons weten.

Het was een zeer vervelende vergadering in een grimmige sfeer waarbij veel frustratie's geuit zijn door zowel raadsleden als bewoners. De fractie voorzitter van de IBP liet zich de woorden ontvallen "hou nou toch op" toen Nieuw Hoogvliet het opnam voor de bewoners die ingesproken hadden. Ook wij zagen de opgestoken middelvinger van deze zelfde fractievoorzitter toen de discussie verder ging..

Er komt nog voor de verkiezingen een extra raadsvergadering ivm de schooltuin problematiek en het woonerf bij oa. de Koekoek.

 

 

...Terug