Nieuwsarchief
Dagelijks bestuur negeert Deelraad (persbericht)
21 February 2010 - Nieuwsbericht [Edwin Smid ]

 

Gemoederen lopen hoog op in deelraad van hoogvliet,

Dagelijks bestuur negeert Deelraad

 

Tijdens de raadsvergadering van 18 februari liepen de gemoederen hoog op.

De meerderheid van de deelraad was erg ontevreden over de gang van zaken rond de schooltuinen maar ook was er kritiek over het optreden van het dagelijks bestuur en in het bijzonder van Mw Cornelissen t.a.v. de problemen in de Boomgaardshoek.

Reden voor de Fracties van Nieuw Hoogvliet en de PvdA om alsnog een extra raadsvergadering te vragen voor de verkiezingen van 3 maart.

Een ingediende motie voor het behoud van de schooltuinen legt het DB gewoon naast zich neer en schoffeert op deze manier de deelraad op een vreselijke manier, maar ook de inwoners van Hoogvliet. Het bestuur heeft van de raad de opdracht gekregen om alternatieven te onderzoeken, maar het dagelijks bestuur heeft inmiddels al besloten om de schooltuinen te sluiten en zegt nu dat de deelraad hiertoe heeft besloten. Vreemde gang van zaken.

Vanuit de boomgaardshoek waren er twee insprekers. Naast alle praktische problemen blijkt nu ook dat het de inwoners verboden is, om tijdens d e inschakeling van een onpartijdig bemiddelaar, uitlatingen te doen naar de politiek of de media. Als klap op de vuurpijl bleek tijdens de raadsvergadering dat mw Cornelissen een bemiddelaar had ingeschakeld die al meerdere malen zaken had gedaan met het bestuur.

De bewoners zijn verkocht en de schooltuinen worden gesloten.  Ik vraag me af waarom!

Juist nu bestuurders en raadsleden kunnen laten zien waar zij voor staan haakt men af!  De teleurstelling zal groot zijn bij de Hoogvlieters. 

We zullen zien wie er op de raadsvergadering voorafgaand aan de verkiezingen kiest voor Hoogvliet. 

De Ibp fractie zal niet aanwezig zijn bij de volgende raadsvergadering. Hoezo eigen DB-ers in bescherming nemen! Hoezo je verantwoordlijkheid ontlopen! De teleurstelling zal groot zijn bij de Hoogvlieters. 

 

 

...Terug