Nieuwsarchief
Veilig Hoogvliet Zuid.
25 February 2010 - Nieuwsbericht [jan koopmans]

Maandag 22 februari zijn wij weer eens met een kleine delegatie van Nieuw Hoogvliet op bezoek geweest bij de vergadering van Veilig Hoogvliet Zuid. Altijd prettig om weer eens aan te schuiven bij vertegenwoordigers uit de wijken. Minder prettig is te horen dat er nog veel onveiligheids gevoelens zijn in de wijken.  Zeggen tegen mensen dat hun onveiligheidsgevoelens niet terecht zijn is wel een beetje het slechtste wat je kan doen. En toch is er iemand van de overheid bij hen geweest die dat gedaan heeft. Ik vind dat niet zo handig. Deze mensen hebben lijsten met ernstige misdrijven die dicht bij hen in de buurt hebben plaatsgevonden en zij zien geen verbeteringen. De complimenten vanuit de werkgroep gaan wel uit naar Project Manager / Veiligheidscoördinator Herman Broers die naar de mening van deze mensen de groep in ieder geval serieus neemt. Ook positieve geluiden waren te horen over een georganiseerd debat met jongeren. Men lijkt door deze gesprekken wel enig begrip voor elkaar te krijgen. Dus niet alleen negatieve klanken uit de werkgroep en daar is een compliment wel op zijn plaats, want niets is makkelijker dan alleen klagen.

Toch is er nog een hoop werk te verzetten. Veel overvallen en berovingen doen de veiligheidgevoelens van inwoners van Hoogvliet geen goed en dan hebben wij het nog niet eens over de extreme vormen van geweld zoals schietpartijen die hier ook regelmatig plaats vinden.. Het Metrostation Zalmplaat werd ook weer genoemd als een donkere onveilige plaats waar mensen liever geen gebruik van maken. Daar zal toch de echt verandering in moeten komen. Een bewaakte fietsenstalling maakt naar de mening van Nieuw Hoogvliet de omgeving in ieder geval al iets veiliger. Groepen jongeren die deze plek hebben uit kozen om bij elkaar te komen moeten niet het idee krijgen dat zij daar de dienst uit maken. Een bewaakte fietsenstalling zou bij kunnen dragen aan de zo nodige sociale controle daar.

Wij hebben er weer het een en ander van opgestoken. Deze bijeekomsten zijn naar onze mening toch erg belangrijk om te horen wat er speelt in de wijken......  

kijk op de site van:  http://www.veilighoogvlietzuid.nl/

...Terug