Nieuwsarchief
Wat zegt Hoogvliet op de campagnedag?
01 March 2010 - Nieuwsbericht [jan koopmans]

Allereerst wil ik alle mensen die ons zaterdag geholpen hebben Nieuw Hoogvliet te promoten bedanken.  Juliie zijn kanjers. Verder, alle mensen uit Hoogvliet en omstreken heel hartelijk bedankt voor alle positieve geluiden. Als laatste alle andere politieke partijen en met namen de catering van de VVD ook bedankt. Alles bij elkaar was het ondanks de temperatuur een geweldige dag. Ik heb genoten, ondanks dat ik wat vroeger weg moest voor mijn werk.  Zaterdag was echt weer een duwtje in de rug... Bedankt iedereen....

Hieronder de indrukken van een aantal "Nieuw Hoogvlieters"

Wat mij vooral opviel was dat velen respect toonden voor onze splitsing, dat ze normaal IBP stemden, uit automatisme. Er werd ons veel succes gewenst! Ook rende iedereen achter elk kind aan wat voorbij kwam.... Ed vd peppel kan goed pompen, maar wij hebben de langste adem (quote van donnie). Recessie toegeslagen bij ibp, hebben 2 pannen popcorn zeker aan laten branden. Saté vd VVD & soep werd vooral door partijen en vragende kinderen gegeten. Onze mandarijnen waren super! Oh ja, en het was fris. Dit was de tekst van de eerste email die ik kreeg op mijn verzoek aan de mensen die ons zaterdag hebben geholpen op de Campagnedag om een berichtje te sturen hoe zij het vonden. Hieronder volgen er nog meer.

Opmerkingen die ik gehoord heb: hoe is het mogelijk dat een partij die de deelgemeenten wil opheffen actief is in deelgemeente Hoogvliet? Mensen maken zich zorgen om de instroom van andere bevolkingsgroepen, met name Polen. Zij snappen de woningbouwcorporaties niet. De ouderen worden uit hun flat gehaald en moeten verkassen omdat de veiligheid en verminderen van overlast niet te garanderen is en vervolgens moeten ze ergens anders wonen en wordt er 50 euro per maand extra in rekening gebracht als zij hun flat willen beveiligen. Deze beveiliging mag alleen door de woningbouwcorporatie uitgevoerd worden. Dit als voorbeeld. ik heb veel kritiek gehoord op de woningbouwcorporaties.

Ook Jeugdzorg en de kinderbescherming kregen er fors van langs. Partijen werken langs elkaar heen. Dit kan toch nooit in het belang van het kind zijn? Waar moet ik heen met mijn klachten? Bij wie moet ik zijn? Ik wordt niet gehoord!

Positieve reacties over het feit dat Nieuw Hoogvliet opgericht is. Ook de mandarijn viel in de meeste gevallen goed. Gezond, vitaminen. Maar ook "ik hoef geen mandarijn, dit is mij veel te gezond'. Ik ben een leefbaar stemmer, van hen heb ik een donuts gekregen.

Discussie gehad over veiligheid: het politiebureau in Hoogvliet moet gewoon 24 uur per dag en 7 dagen per week open zijn. Het is onverkoopbaar als er calamiteiten zijn dat de persoon te horen krijgt "het kan even duren, de politie moet vanaf rotterdam-zuid komen". Ook cameratoezicht is een aantal keer voorbij gekomen en ook de leefbaarheid in de omgeving van de Willem Tellplaats. Deze wordt als zeer slecht ervaren. Drugsoverlast en samenscholen.

Forse kritiek op het huidige beleid. De politiek moet ons vertegenwoordigen, maar zij vertegenwoordigen slechts zichzelf. Hoe zijn jullie van plan om te gaan met inspraak en informeren van burgers? Waar gaan jullie op bezuinigen?

Bedrijventerrein, parkeren vrachtauto's waarom komt daar geen oplossing voor?

Wat ik heel positief en bijzonder vond tijdens het debat was het feit dat de junk, zoals hij zichzelf noemde, het woord nam en een pleidooi hield voor gerichte aanpak van dealers. Ook hij ondervond veel overlast van dealers. Hij werd zoals hij het zelf vertelde zeer regelmatig aangesproken en gevraagd of hij nog wat wilde kopen. Ook vond hij dat iedere gebruiker verplicht een programma moest volgen.

Vonden jullie het ook geen schitterend moment toen Koning Fred Wolfs glorieus de stand van zijn discipelen binnenschreed??

Wat een arrogantie. En dan nog niets te zeggen hebben. Natuurlijk is niet iedere Hoogvlietse stemgerechtigde op de Binnenban geweest toen hij de enige mening die hij heeft nog een keer toegaf: de deelgemeenten moeten weg.  Maar dat was een mooie uitspraak om te gebruiken op onze stand.

Verder viel het mij ook op dat zoveel mensen de ontwikkelingen rondom de IBP en ons ontstaan hadden gevolgd en ons steunden/succes toewensten. Ik heb nog  4 posters gegeven aan mensen die hem nog even 3 dagen voor het raam wilden hangen, vooral een mevrouw die al 30 jaar op de Dorpsdijk woont heeft ons werkelijk helemaal de hemel in geprezen.

Veel discussies gehad maar allemaal positief. Heb nog steeds een paar stalpoten maar dat gaat wel weer over.

Een man die steeds loopt te schreeuwen bij de IBP tent.  En de Briljantjes natuurlijk die daar aan het zingen waren.

Ik heb na afloop gezegd dat ik ga voor 4 zetels, zo positief was ik over deze dag. Donnie heeft hier een fles wijn op gezet. Ze weet nog niet dat ik een dure smaak heb!!

Maar ik wil ook een ieder die zich tot dusver heeft ingezet voor onze club hartelijk danken voor de overweldigende steun en inzet. Ik hoop dat ik niemand vergeten ben en als dat wel zo is moet iemand mij daar maar op attent maken.


Wat mij is opgevallen is dat partijen al bezig waren met coalitieonderhandelingen/vrijpartijen.

Verder is me opgevallen dat mevrouw Cornelissen iets TE dominant naar de microfoon greep in het debat. Goed dat Hoogvlietse burgers daarop een weerwoord hadden, juist tegen de IBP.

Beschamend was het natuurlijk dat Leefbaar daar in het debat stond terwijl ze helemaal niets af wisten van Hoogvliet, ook dat was weer goed opgemerkt van een kritische Hoogvlieter die dat vervolgens ook in de microfoon riep.

In het debat ging het gedraai van Marian vd Ham rondom milieu educatie verder waar het in de raad ophield.

Koos de PVDA in de laatste raad nog de kant van Nieuw Hoogvliet mbt de Briljantjes, in het binnenbandebat draaide de PVDA zich naar de andere kant (vrijpartij met IBP???? Immers Cor van der Hulst meldde in de krant verder te willen met IBP en VVD). Hoogvlieters hebben gelijk....het gaat bij veel partijen alleen om eigenbelang. 

Eenmaal thuis gisteren ben ik na een warm bad en een borrel in slaap gevallen! Wat was het koud, maar wat was het een mooie dag. Ik heb op een persoon na geen woord van de IBP gekregen. (jammer dan) Des te meer woorden van al die Hoogvlieters die ons een warm hart toedragen. SUPER!!! Mensen kennen ons en volgen ons.

VVD: ?

LSD: geen touw aan vast te knopen, maar wel eerlijk > openbaar vervoer

PVDA: draaikonten, willen wel weer wat met de IBP

LR: opheffen deelgemeenten en de hoofddoekjes vallen niet goed

CDA: schooltuintjes heffen we niet op?

Ik heb me kostelijk vermaakt, zouden we eigenlijk iedere week moeten doen (geintje) Kortom, Ik heb veel vertrouwen in de uitslag van aanstaande woensdag.

MAAR: Het aller belangrijkste vindt ik dat we MET ELKAAR een geweldige dag hebben gehad met slechts een doel voor ogen: Hoogvliet.

SUPER bedankt allemaal!!!!

Dit was voor mij de eerste keer. Was leuk, ondanks het weer....
Viel mij op dat -in tegenstelling van de eerste flyerdag op de Binneban- het publiek heel positief reageerde. Er waren zelfs een heleboel mensen geďnteresseerd (en niet alleen in de gratis pennen en ballonnen!)
Wat me ook opviel was dat de meeste partijen onderling heel amicaal met elkaar omgingen (met uitzondering van IBP en LR) hoewel ze elkaars stemmen niet gunnen natuurlijk.

Wat me ook opviel was dat Fred Wolfs Hoogvliet een aantal keren een "wijk" van Rotterdam noemde.
Dat stuitte me bijzonder tegen de borst; We zijn geen 'wijk'. Nooit geweest ook. We zijn een geannexeerd dorp (stad inmiddels). Het geeft wel te denken hoe de Coolsingel ons ziet (iets wat de landelijke media ook regelmatig doet).... ons als een 'wijk' zien.

Wat mij betreft had hij op dat moment door het publiek wel even op zijn plaats gezet mogen worden. Dan is LR in mijn ogen een lokaal partijtje... (zijn ze eigenlijk ook) :-D

Tot zover alle indrukken. Bedankt voor de bijdrage:

Richard, Anneke, Jacqueline, Donnie, Hans en Edwin

 

 


 

 

...Terug