Nieuwsarchief
Internationale Vrouwendag viering
10 March 2010 - Nieuwsbericht [Jacqueline Koonen ]

Afgelopen zondag organiseerde het Platform Buitenlanders Rijnmond ism St.Turkse Ontmoetingscentrum Hoogvliet de viering van Internationale Vrouwendag.

Ikzelf had de eer om deze bijeenkomst te mogen openen, daarna er een dialoog tussen de aanwezige, voornamelijk Turkse, mannen en vrouwen op gang kwam over de rolverdeling binnen het gezin.

Het was zowiezo fantastisch om te zien dat er velen aanwezig waren, maar ook dat er een daadwerkelijke dialoog op gang kwam. En wat blijkt; elk gezin is hetzelfde, Turks/nederlands/noem maar op. De problematiek van samen werken, kinderen opvoeden is niet anders dan bij ons.

Het was naar mijn idee een enorm geslaagde middag, die nog geslaagder werd toen na 19.00u de mannen de locatie moesten verlaten omdat er een feestje alleen voor de vrouwen was. In grote getalen kwamen de vrouwen en meiden prachtig opgemaakt en aangekleed om te dansen, te eten en te praten.

De vrouwelijke DJ zorgde voor perfecte muziek en er was een enorm buffet met allerlei lekkers.

Via deze weg wil ik ook het bestuur van st. TOC, de familie Doganer enorm bedanken voor hun geweldige inzet. De manier waarop ze deze avond opgezet hebben verdiend alle complimenten. Persoonlijk wil ik ook nog kwijt dat de warme, hartelijke ontvangst en later op de avond het afscheid ik met een rozig hart en vertrouwen in de toekomst naar huis ben gegaan.

Ik blijf hun activiteiten zeker volgen, en zal u daar via deze stukjes steeds van op de hoogte houden.

...Terug