Nieuwsarchief
Ik ben dat gelieg, dat gekonkel, meer dan zat!!
11 March 2010 - Nieuwsbericht [Hans van Helden]

Ik ben dat gelieg, dat gekonkel, die journalistieke onkundigheid/onbenulligheid meer dan zat!!

Gelezen in de krant: Elemans en Cornelissen maken zich zorgen over de IBP. Elemans heeft zich na zijn afscheid nergens meer mee bemoeid en moet dus gewoon zijn mond houden. Cornelissen weet echt wel beter, maar daar kom ik nog op terug.

Gelezen in de krant: Fred Wolfs was lid van de IBP en toen de scheuring een feit was heeft hij leefbaar Rotterdam in Hoogvliet opgericht.  Wat een ongelofelijk gelul. Echte journalistieke bekwaamheid.

Gelezen in de krant: De IBP had in 2006 nog 9 zetels, wat een verlies. Die journalist heeft echt zijn huiswerk gedaan, IN 2002 HADDEN ZE ER 11!!!. Dat is veel relevanter, daarna is het dus al misgegaan. De IBP dacht dat het kwam door een tijdelijke opleving van de PvdA, maar zet allen nu eens op een rijtje: ONS in Spijkenisse en EVA in Albrandswaard wonnen wel in 2006!!!. Had de IBP toen al een nog groter probleem door de arrogantie van de bestuurders?

Gelezen in de krant: een huilend vrouwelijk IBP raadslid wijst vertwijfeld naar de fractievoorzitter van Nieuw Hoogvliet  (Edwin dus) en zegt: het is allemaal zijn schuld. Even een misverstand uit de weg ruimen: De IBP heeft dit over zichzelf afgeroepen. Wij hebben nooit met modder willen gooien door de werkelijke redenen van onze afscheiding te onthullen, daarvoor hadden wij teveel respect voor individuen en hun inzet. Maar na dit ontzettende gezeik daag ik elke journalist uit: ik ga jullie exact en gedocumenteerd vertellen wat er allemaal sinds half november is gebeurd. Als jullie al interesse hebben. Nog even een ander misverstand uit de weg ruimen: niet Edwin Smid maar ikzelf heb het initiatief genomen om Nieuw Hoogvliet op te richten. Dus als er iemand wil zeiken doe dat dan tegen mij en niet tegen de meest integere man (en politicus) die ik ooit heb ontmoet.  Dus als er iemand geļnteresseerd is om te weten hoe het komt dat iemand, die mede-oprichter van de IBP is geweest, 3 jaar voorzitter van die club is geweest, 18 jaar voor die club in de raad heeft gezeten, mede het beleid heeft bepaald, ervoor heeft gezorgd dat er nieuw bloed kwam, fractievoorzitters heeft voorbereid op hun toekomstige taak, zichzelf nooit op de voorgrond heeft geplaatst (in tegenstelling tot vele anderen maar net zoals Edwin Smid) , het in zijn hoofd haalde om na al die jaren (25) een nieuwe politieke partij op te richten, die is van harte welkom.  Maar Alsjeblieft, laat die krokodillentranen achterwege, ga aan je werk, ga dat doen waar je voor gekozen bent  en houd op laster te verspreiden.

Tenslotte: aanbevolen literatuur: het boek van Bert Euser over lokale partijen en de evaluatie over de IBT/WIMBY, geschreven door Felix Rottenberg. Zeer verhelderend voor diegenen die echt terug naar de BASIS  willen: de KIEZER.

 

 

...Terug