Nieuwsarchief
Prins Alexander en hangplekken
24 March 2010 - In de media [jan koopmans]

De PvdA in Prins Alexander zegt dat de deelgemeente snel extra geld nodig heeft. Volgens de PVDA lijstrekker Pietersen is het fijn wonen in de wijken Oosterflank en Zevenkamp, maar als er niet snel iets gebeurt zouden het probleemwijken kunnen worden.

In Rotterdam gaat veel geld van de gemeente naar Rotterdam-Zuid. Een deel van dat geld zou volgens Pietersen naar de Deelgemeente Prins Alexander moeten gaan. De Rotterdamse lijsttrekker Salima Belhaj van D66 deelt die mening.

De wijken Ommoord, Zevenkamp en Oosterflank worden ook wel de wijken van de verveling genoemd. Jaren geleden woonden er gezinnen met kleine kinderen. Die kleine kinderen zijn ondertussen pubers geworden, voor wie de metro richting het centrum een soort vlucht is. Sommigen misdragen zich in de wijk. Volgens Peter Pietersen kan hij met extra geld meer hangplekken creŽren, zodat de overlast afneemt. Ook is er volgens Peter Pietersen geld nodig om de buitenruimte een oppepper te geven.Pietersen en Belhaj zijn van mening dat het nieuwe college rekening moet houden met de wijken die het nog redelijk goed doen. Want volgens beide politici is voorkomen beter dan genezen.

Meer hangplekken zegt de PVDA. Maar is dit nu wel zo'n goed idee? In Spijkenisse, waar ik veel kom, zijn een aantal jaren geleden wat van die plekken gemaakt. Maar de buurt is daar bepaald niet blij mee en er komen veel klachten. Hoe komt dit? Naar mijn mening geef je toe aan iets waar nu juist geen behoeft aan is en dat is verveling. Je gaat dus plekken oprichten voor jongelui en je zegt vervolgens, dat zij zich daar kunnen gaan vervelen en dat is nu juist verkeerd lijkt mij.  Verder verhuisd zo'n plek nooit meer en dat kan voor omwonenden voor veel overlast zorgen, die ook midden in de nacht vaak niet op houd.  Wij hebben al een vaker gezegd dat je op plekken waar je in de nacht veel overlast hebt toch een mosquito op moet hangen. Want waarom zou je midden in de nacht de buurt wakker houden omdat je zo nodig tot in de ochtend uren moet voetballen.  Het dagelijks bestuur was tegen de mosquito. Een van de redenen was dat kleine kinderen daar ook last van hebben. Nou dat is maar goed ook lijkt, mij want die hebben midden in de nacht al helemaal niets op straat te zoeken.

Dus, overdag geen probleem. Ik woon zelf bij het metrostation en daar hangen de hele dag jongeren rond. Ik vraag mij overigens wel af of er geen leukere plekken zijn, maar wie ben ik.  Maar als er veel klachten zijn in de nachtelijke uren? Gewoon ophangen zo'n ding en inschakelen, na twaalf uur of zo? De zomer staat weer voor de deur dus de klachten zullen weer toe gaan nemen....

...Terug