Nieuwsarchief
raadsvergadering 1 april 2010
02 April 2010 - Nieuwsbericht [jan koopmans]

Donderdag 1 april werd er weer vergaderd op de deelgemeente. Weer eens een vergadering in een positieve sfeer voor de veranderingen. Zo was er een toezegging van de portefeuillehouder, dat de schooltuinen niet voorgoed verdwijnen, zodat er bijvoorbeeld op de grond die overblijft, geen woningen gebouwd gaan worden. Bij voorkeur blijven de tuinen bestaan, maar mogelijk dat er een jaartje overgeslagen gaat worden of iets dergelijks. Wij worden door de portefeuillehouder op de hoogte gehouden.

Een voorstel van de PVDA om de woonerven bij de Koekoek weer in de oude staat terug te brengen werd door de hele raad positief ontvangen.

Nieuw Hoogvliet stelde de vraag of er bouwactiviteiten zijn achter de stadsgevangenis in Hoogvliet. Er werden daar namelijk piketpaaltjes geslagen. Volgens de portefeuillehouder mevrouw Cornelissen gaat daar niet gebouwd worden omdat dit verboden zou zijn.

Er waren drie insprekers deze avond.  Een spreker over een burger initiatief voor lichtmasten in Nieuw Engeland, waar de portefeuillehouder een lichtmast uit de hoge hoed toverde die door iedereen in de raad goed gekeurd werd. Als de portefeuillehouder die aan het begin van de discussie had laten zien was de discussie onnodig geweest, maar goed..

Er werd ook een toespraak gehouden door een lid van de actiegroep `BAD` die uitleg gaf over de communicatieproblemen die hadden plaatsgevonden en de problemen daarmee opnieuw onder de aandacht bracht van de nieuwe raadsleden.

Als laatste wil ik u de zeer interessante uitleg van het Platform Gehandicapten Hoogvliet niet onthouden. De hele raad werd met de neus op de feiten gedrukt betreffende de problemen die gehandicapten tegen komen bij het oversteken van diverse kruisingen in Hoogvliet. Zo waren de ratels bij voetgangers oversteekplaatsen voor visueel gehandicapten bijvoorbeeld maar aan een kant geplaatst, zodat je metrostation tussenwater wel kan verlaten als je niet kan zien. Als je naar het metrostation gaat heb je een probleem met oversteken. De ratel is namelijk vaak niet te horen door de herrie van verkeer om je heen. En zo waren er nog meer problemen... Een goede zaak om de vinger aan de pols te houden zal ik maar zeggen.

 

De agenda van deze vergadering krijgt u te zien als u op deze link klikt nadat u eerst op "meer" hebt geklikt.....http://www.deelraadinfo.nl/dsresource?objectid=54107&type=org

Oh ja, kijk meteen even op buurtlink waar een dicussie bezig is over hondenpoep,   http://buurtlink.nl/3191HC/hoogvliet+rotterdam/Schout+Gijszpad/1574295/Hondenpoep

 

...Terug