Nieuwsarchief
veiligheidsregio en bezuinigingen
08 April 2010 - Nieuwsbericht [jan koopmans]

Weinig nieuws van het politieke front de laatste tijd. De onderhandeling gaan gewoon door en alle opties en mogelijkheden worden tegen elkaar afgewogen. Wat is goed voor Hoogvliet en wat niet, zal ik maar zeggen.

Zo las ik, dat men in Rotterdam naar het voorbeeld van de televisie een restaurant is begonnen waar dakloze jongeren een kans gegeven wordt op een nieuwe start. Ze leren daar een vak en het bedrijf gaat helemaal gerund worden door deze jongeren. Tijdens mijn werk in Rotterdam had ik vaak te maken met deze jongeren en het is geen makkelijke groep om mee om te leren gaan. Ik hoop dat het slaagt en dat er genoeg begeleiders te vinden zijn die weten wat deze jongeren allemaal hebben mee gemaakt en hoe je ze het best kan benaderen.

Misschien iets voor Hoogvliet. Misschien iets om dan het Theater mee te gaan runnen wat een aantal mensen in de deelgemeente zo graag wilde maar waar eigenlijk geen geld voor is?

Waar ook steeds minder geld voor is, is veiligheid. Wij hebben een dure Veiligheidsregio gekregen, die veel geld opslurpt. Wat merken de burgers daar van? Niets. Wat merken de burgers wel?  Een politiebureau dat alleen nog maar op kantoortijden open is en ongetwijfeld minder gekwalificeerd personeel want dat kost minder.

Met twee brandweerlieden in een busjes in plaats van een grote spuitwagen hoopt de brandweer Rotterdam-Rijnmond goedkoper branden te bestrijden dan nu. Met de kleinere interventieteams moet de brandweer efficiënter gaan werken. ‘Het gaat om jeep-achtige voertuigen met een kleine watertank en brandslang', zegt de woordvoerder . ‘Ook als de brand te groot is voor de kleinere voertuigen zijn ze er toch sneller bij om alvast de eerste slag te slaan voor de grotere voertuigen arriveren'.  Men vergeet er wel bij te vermelden dat er ook brandweerkazernes dicht gaan en dat de tijd voordat er dan een "grote" brandweerwagen er bij is veel langer gaat duren. Bezuinigingen bij de veiligheidsregio? Ik denk het niet.


...Terug