Nieuwsarchief
Speeltuin Hoogvliet heet nu Speeltuin Bonaire.
09 April 2010 - In de media [Noelia Romero Cabrera]


Speeltuin Hoogvliet bij het Bonairepark is omgedoopt tot Speeltuin Bonaire.

Woensdagmiddag werd de nieuw gekozen naam voor de speeltuin bekend gemaakt na de jaarlijkse lente-optocht door de wijk.

Er was een verkiezing georganiseerd om tot een nieuwe naam te komen voor de speeltuin.Sinds januari dit jaar is de speeltuin overgenomen door het bestuur van de inmiddels gesloten speeltuin de Wobbel aan de Traviataweg.

Kinderen uit heel Hoogvliet en omgeving konden een naam insturen, waarna er uiteindelijk een stemming onder het bestuur en de vrijwilligers van de speeltuin is gehouden. Naast Speeltuin Bonaire, waren er bijvoorbeeld ook nog Speeltuin Weltevree of Speeltuin Bonairepark. Uitendelijk is voor de eerste gekozen, om de naam zo herkenbaar mogelijk te houden en ervoor te zorgen dat de speeltuin locatie-onafhankelijk blijft, in verband met de plannen voor het Bonairepark, waarbij de speeltuin eventueel nog verplaats kan worden.

Speeltuin Bonaire is een speeltuin met toezicht: er zijn elke openingsdag toezichthouders en vrijwilligers aanwezig om op de spelende kinderen te letten. Zij zijn in het bezit van een EBHO-diploma.

Daarnaast is er ook een kleine kantine, waar bijvoorbeeld wat te snoepen of wat te drinken gehaald kan worden. Eten en drinken is toegestaan op de speeltuin.

 Voor het gehele artikel: http://www.vpinfo.nl/hoogvliet/1245-speeltuin-hoogvliet-is-speeltuin-bonaire

foto's gemaakt door:  Steven Granhomi

 

...Terug