Nieuwsarchief
de weekbladen..... dus.....
14 April 2010 - Nieuwsbericht [jan koopmans]

Ook altijd zo nieuwsgierig naar de streekbladen? Ik wel. Even kijken wat voor onzin er nu weer in staat. Zo lees ik iets over in een stukje over de bouwplannen bij de Dorpsstraat/Achterweg. Alle ander partijen zijn van mening dat er veel meer huizen zouden moeten komen waardoor er minder groen zal komen?  Ik heb wel eens aan een van die journalisten gevraagd waar die zijn informatie vandaan haalt. Het meest "hoor en wederhoor" kwam van het internet en niet rechtstreeks van de personen waar het om gaat. Ook deze keer snap ik echt niet waarom een journalist niet gewoon bij de verschillende fracties vraagt hoe zij er over denken in plaats van aan te nemen, dat de info die bij de deelgemeente vandaan komt, aangemerkt kan worden als de enige ware. Daar denken namelijk een heleboel mensen in Hoogvliet heel anders over beste journalisten.

Verder lees ik in de streekbladen dat de heer van Pelt er mee stopt. Ik weet niet, maar dit is wel een uitgelezen moment natuurlijk om te stoppen. Van Pelt kan in ieder geval op acht jaar terug kijken waarin Hoogvliet mooier is geworden op de meeste plekken. Onenigheid en verschil van mening zijn er natuurlijk altijd over het uitgezette beleid. Maar dat Hoogvliet in een sneltrein vaart achteruit gaat als de IBP het niet meer voor het zeggen heeft is natuurlijk larie.

Sterker nog, ik weet van alle partijen die momenteel in de deelraad zitten, dat zij het beste voor hebben met Hoogvliet. De komende jaren zijn echter moeilijk omdat er steeds minder geld is. Er moeten dus keuzes gemaakt worden. Verder willen wij allemaal dat de inwoners van Hoogvliet meer te zeggen krijgen over hun leefomgeving. De deelgemeente is daar het uitgelezen instrument voor en men is naar onze mening niet met zijn tijd mee gegaan en te veel op routine blijven hangen. Dus, beste journalisten van de weekkranten, ga bij de partijen vragen hoe zij er over denken en plaats dat. Daarna kan u er zelfs nog uw mening over geven daar zal niemand van op kijken. Zomaar dingen aan nemen, en daarna plaatsen, dat is  niet van deze tijd en hoort niet bij journalistiek.

...Terug