Nieuwsarchief
KLPD en Rotterdam Rijnmond
15 April 2010 - Nieuwsbericht [Jesse Jet]

Driebergen - De bumperklever heeft de onnodig linksrijder van de eerste plaats van de Ergernis Top Tien verdrongen. Met stip op twee staat het rijden onder invloed van alcohol en drugs. Agressief weggedrag staat van uit het niets op drie.

Dit blijkt donderdag uit door het Korps landelijke politiediensten (KLPD) gepresenteerde cijfers die dit jaar marktonderzoekbureau MarketResponse een nieuwe Ergernis Top Tien voor autosnelwegen heeft samen laten stellen. Nu de regiopolitie Rotterdam Rijnmond nog.

Als de KLPD er achter is dat de huidige manier van werken niet goed is voor het imago, zoals de woordvoerder op tv liet weten, dan zegt dat wat. De KLPD was binnen de politie organisatie altijd de afdeling die zich niets aantrok van wat het publiek wilde, maar altijd zoveel mogelijk bekeuring binnen wilde halen.

De Ergernis Top Tien is een leidraad voor de opvallende en onopvallende surveillance als het gaat om de aanpak van ergerlijk en gevaarlijk rijgedrag. Een aantal onderwerpen uit de deze top tien zijn ook ongeval oorzaken.

Aanpak van deze gedragingen zal een vermindering opleveren van het aantal ongevallen. Deze vermindering zal het aantal verkeersslachtoffers reduceren, de doorstroming en daarmee het economische belang bevorderen.

In Hoogvliet zijn wij al een tijdje bezig om de inwoners van Hoogvliet meer inspraak te geven in de werkwijze van de politie, maar dit valt nog lang niet mee. Tot nu toe noteert men bij bewoners bijeenkomsten netjes de klachten en opmerkingen van de bewoners, waarna je nooit meer iets hoort. Nieuw Hoogvliet blijft deze bewegingen op de voet volgen. Nieuw Hoogvliet wil een veilig Hoogvliet en dat mag niet afhangen van toevalligheden, omdat er dit jaar nu eens iets minder inbraken zijn dan anders.

 

 

 

 

 

 

...Terug