Nieuwsarchief
Rotondes in Hoogvliet bij raadsvergadering
16 April 2010 - Nieuwsbericht [jan koopmans]

Wat is dat toch weer iedere keer dat de rotondes in Hoogvliet een probleem zijn? Ja, ik weet ook wel, dat je er heel erg omheen moet rijden en dat je, voor dat je die bocht neemt inderdaad af moet remmen. Tja. Maar het is natuurlijk wel zo, dat ze daar ook voor zijn gebouwd. De rotondes zijn dus ook verkeersremmende maatregelen. Zo is het dus bijna niet meer mogelijk om met honderd kilometer een kruising over te scheuren en daar iemand plat te rijden die daar net aan het oversteken was. Zeg niet dat dit niet kan gebeuren, want een incident in Spijkenisse staat ons helaas nog helder voor de geest. Het is daarbij ironisch dat het iemand uit Hoogvliet overkomt in de stad waar men altijd roept dat die rotondes bij ons weg moeten.

Ook in Hoogvliet hoor ik deze geluiden. Wij moeten ze aanpassen, ze moeten groter, ze moeten helemaal weg? Ik ben persoonlijke van mening dat deze "ondingen" bijdragen aan onze veiligheid. De Aveling verbreden dan? Twee rijbanen?  Ik denk, dat wij eerst maar eens moeten afwachten hoe het in Spijkenisse gaat aflopen als men daar helemaal klaar is met het reconstrueren van het Kruispunt met de Groene Kruisweg en de Hartelbrug en alle andere doorgaande wegen in Spijkenisse. Het zou natuurlijk zo moeten zijn dat de beste route naar de A15 voor de Spijkenissers in Spijkenisse zelf loopt. Met andere woorden. Rotondes zijn ondingen, maar maken het verkeer wel veiliger, ja, ondanks al die incidenten die ik ook wel zie met fietsers die nog net even afgesneden worden.  En ja, ook ik had van de week een fietser weer over het hoofd gezien die weer eens net achter een van die brede raamstijlen zat van mijn auto waar ook nog eens airbags in moeten zitten.  Het is dan wel zo dat je snelheid dusdanig is dat je nog kan remmen.

NieuwHoogvliet wil geen toename van verkeer. NieuwHoogvliet is er in principe niet voor om de busbaan open te stellen voor het gewone verkeer en daarbij rotondes te vergroten. NieuwHoogvliet wil ook liefst geen nieuwe verkeersslachtoffers omdat wij weer allemaal lekker hard kunnen rijden op de Aveling omdat de doorstroming daar mee gebaat is.  Ook ik sta regelmatig stil op die rotondes, maar ik zie tijdens mijn werk ook de kruispunten waar het mis is gegaan en dat is helaas veel erger. Dan maar stilstaan op de rotonde.

...Terug