Nieuwsarchief
politie aktie?
21 April 2010 - Ingezonden stuk [Jesse Jet]

Een grote politie-actie in Hoogvliet en Pernis heeft dinsdagmiddag en -avond bijna elfduizend euro aan nog openstaande boetes opgeleverd. De actie duurde van half drie 's middags tot tien uur 's avonds.

De politie hield de actie met bijna honderd agenten van verschillende politiediensten om een achterstand aan openstaande boetes weg te werken. In de middag gebeurde dat door kentekens van auto's te scannen met speciale apparatuur om nummerplaten te herkennen. In totaal werden er bijna 4500 auto's gescand, bij dertien gingen de alarmbellen rinkelen. In de avonduren werd bij de wanbetalers thuis aangebeld.

En zo gaat dit artikel nog even verder. En dan zou je zo zeggen, "goed gewerkt" politie. Maar nu even serieus. Wat heeft die hele Aktie met die honderden agenten gekost. En hadden die agenten deze tijd misschien ook kunnen gebruiken om in de wijken aanwezig te zijn? Nu is het natuurlijk zo dat je alles eens een keer uit met proberen om te kijken of het werkt. Ik hoop dus dat er geen bakken met gemeenschap geld over de balk werden gegooid wat uiteindelijk een schamele elfduizend euro op levert, maar ik ben bang dat dit wel zo is. Kom op zeg, u van de politie weet even goed als ik, dat die personen die niet betalen, altijd wel een keer tegen de lampen lopen en dat daar helemaal niet zo'n grote controle voor nodig is. Jammer. Deze tijd had  bijvoorbeeld gebruikt kunnen worden om in ieder geval een paar van die duizenden aangiftes van burgers op te lossen of zelfs maar te onderzoeken zoals u wel eens belooft heeft in een van die krantjes die ik in de brievenbus krijg. Een echt bedrijf zou op deze manier snel failliet zijn.

 

...Terug