Nieuwsarchief
Aanstichter strandrellen accepteert straf
27 April 2010 - Ingezonden stuk [Jesse Jet]

De aanstichter van de strandrellen in Hoek van Holland, Asim B. , accepteert de straf die hij eerder deze week heeft gekregen van de rechter. De 26-jarige Rotterdammer moet twee jaar naar een Inrichting voor Stelselmatige Daders in Hoogvliet. Ik denk dat de hele gemeenschap erg dankbaar is dat Asim B zijn straf accepteert.  Dank je Asim B, namens alle inwoners van Rotterdam.

Maar twee jaar is voor hem misschien wel lang, maar voorlopig wordt dit figuur na twee jaar weer vrij gelaten en kan hij weer lekker zijn gang gaan.  Ik ken hier in Hoogvliet bijvoorbeeld een figuur die zo elk jaar twee mensen het ziekenhuis in slaat. Daar zit een RET beambte tussen, een politie agent en wat andere mensen die toevallig iets deden wat meneer niet zinde. Hij vind dan hij volkomen in zijn recht staat. Als de rechter vind dat hij misschien zijn eigen agressiviteit niet onder controle heeft, dan ontkent hij dat bij hoog en laag. Dus een weekje werkstraf dan maar weer.

Dat weekje werkstraf komt deze heer meestal niet. Wat dan? Nou ik was er toevallig zelf bij dat de rechter tijdens een rechtszaak waar meneer een keer aanwezig was, de oude straffen maar kwijtschold omdat hij nu een half jaar gevangenisstraf kreeg.  Is er dan niemand die bij zichzelf denkt, dat deze man misschien wel niet helemaal spoort? Ik durf er om te wedden dat hij bij die zelfde strand rellen zich ook weer lekker te buiten is gegaan. Waarom geen TBS?.

Iedereen roept, blijf met je handen van hulpverleners af, strenger straffen voor dit soort figuren, strengere straffen voor voetbal hooligans en wat blijkt? Ze gaan zonder behandeling de maatschappij weer in. Als ze ooit vast komen te zitten tenminste, want de meeste van die  "Suporters" krijgen bijvoorbeeld na voetbalrellen een geldboete.   Nee, makkelijker is om het stadhuisplein maar af te sluiten en daar iedereen maar op te pakken. Kom je in ieder geval voor de rest van het jaar een je aantal aanhoudingen toch meneer de korpschef?  

Ik denk dat de verhoudingen zoek zijn . Als je er dan eindelijk een te pakken hebt die mede verantwoordelijk is voor een dode, al jaren lang mensen mishandeld en dan weg komt met twee jaar gevangenis straf dan klopt er iets niet. Want vergis u niet deze man hoeft misschien maar een paar maanden te zitten, of hij heeft die al gezeten, want je staat met goed gedrag zo weer buiten. Aftrek van voorarrest doet de rest.

Het ligt dus niet altijd aan de politie. Het ligt ook niet aan al die mensen die roepen  dat er strenger gestraft moet worden, want die hebben daar helemaal niets over te zeggen, nee, ook de politie niet. Het ligt dus bij justitie en de rechterlijke macht. Die rechterlijke macht, die vind dat je voor een mishandeling niet streng gestraft hoeft te worden. Iedereen krijgt de zelfde straf. Als je nog nooit iemand geslagen hebt en het gebeurd je een keer dat je uit je vel springt en iemand een tik geeft, krijg je dezelfde straf als de geestelijk gestoorden die op dat strand bezig zijn geweest. Eigenlijk zonde van al dat politie werk dat er in gaat zitten dus.

Asim B. zegt dat hij niet in beroep gaat en dat hij alle medewerking wil geven aan zijn behandeling in de inrichting. Hij hoopt al tussentijds, na één jaar, weer op vrije voeten te komen. Dat zou mogelijk zijn, als zijn behandelaars grote vooruitgang signaleren. Geloof mij dat er helemaal geen andere mogelijkheid is, want je zit in deze gevangenis nooit langer dan twee jaar. En behandelingen zijn er alleen voor verslaafden. Behandelingen voor geweldplegers vinden helemaal niet plaats in deze gevangenis. Pure volksverlakkerij dus en de maatschappij zit volgend jaar alweer opgescheept met zo'n idioot.

 

...Terug