Nieuwsarchief
Raadsvergadering stadhuis Rotterdam gemist of nog eens terugzien?
29 April 2010 - Nieuwsbericht [jan koopmans]

De vergadering van de gemeenteraad is live uitgezonden op www.rotterdam.nl en kan in hetarchief in zijn geheel, per agendapunt en per spreker worden bekeken.  Zou dit wat voor Hoogvliet zijn denkt u?  Tijdens de laatste ledenvergadering en soms tijdens fractievergaderingen zitten wij daar nog wel eens over te filosoferen. Er zijn namelijk een heleboel verschillende manieren om een vergadering van de deelgemeenteraad bij u thuis te krijgen. Het gaat dan eigenlijk alleen nog maar om, hoeveel gaat zo iets kosten.

Je kan namelijk al voor heel weinig geld met een zogenaamde webcam via een laptop de beelden bij u thuis krijgen als u een computer heeft natuurlijk. De beelden zo uitzenden dat u ze op televisie zou kunnen zien, ligt een beetje buiten het budget van een deelgemeente. De beelden via het internet, met een zogenaamde webcam uitzenden, is een stuk goedkoper. Dan zou er wel een internet aansluiting moeten komen in het deelgemeente kantoor, maar dat zouden de kosten niet mogen zijn natuurlijk en die zou je zo kunnen inrichten dat deze voor het openbaar gebruik opengesteld zou kunnen worden.

Dan zou u met een laptop in het deelgemeente kantoor aan de gang kunnen als u toch moet wachten op uw beurt. Hoe denkt u daar over zou ik zo zeggen. Ik kan mij zo voorstellen dat de meeste mensen helemaal geen behoefte hebben aan het volgen van deze vergaderingen, maar soms spelen er dingen die dicht bij u in de buurt plaatsvinden en dan zou het wel eens handig kunnen zijn als u mee kan kijken.  U zou eventueel zelf meteen een berichtje naar een van fractieleden kunnen sturen, over zo'n onderwerp. Laat Nieuw Hoogvliet weten hoe u over dit onderwerp denkt.

 

...Terug