Nieuwsarchief
oma, zijn ze ons vergeten?
09 May 2010 - Ingezonden stuk [Allegaris]

Onze kleinzoon Jesse van 4 vindt het schitterend om met de bus/metro  te reizen. Hij groeit natuurlijk op in een iets andere tijd dan wij,  wij kregen thuis pas een auto toen ik 14 was. Maar goed, donderdags is het altijd oppasdag voor Marijke en vorige week was het meivakantie. Dus wat doe je dan? Je moet naar de Zalmplaat en dat doe je dan een keer niet met de auto maar met de bus. Even afgezien van de kosten (voor zo'n ventje doe je alles, toch?), dergelijke trips  zijn tegenwoordig wereldreizen. Voor de veelgeprezen wijziging van de busroutes in Hoogvliet  stapte je hier op de Kapershoekseweg in en 5 minuten later stond je op de Zalmplaat. Niet meer hoor!  Dus niet klagen want dan zit dat ventje lekker lang in de bus en dat vindt-ie toch zo leuk! Het werkt jammer genoeg iets anders. Na 5 minuten sta je op het busplein bij metrostation Hoogvliet.  Uitstappen en wachten op de aansluitende bus, die er volgens de chauffeur wel zo zal zijn. Bussen naar Zalmplaat gaan om het  kwartier, dus met een beetje mazzel sta je maar  20 minuten. Niet zeuren, moet kunnen. Maar de terugweg is nog mooier. Toen zaten ze 35 minuten te wachten (zie je dus 2 x diezelfde bus vanaf Zalmplaat terugkomen!) toen Jesse vroeg: "Oma, zijn ze ons vergeten"? Dus vanaf Zalmplaat terug naar Boomgaardshoek doe je er  een uur over! Moet je de bus nemen die naar het Delta-ziekenhuis in Poortugaal rijdt en die gaat om het half uur.   Wie verzint nu zoiets, en dan zonder overleg!!!

Wat een waanzin. Door de routewijziging zijn er ouwetjes die in Westerstein wonen, die Vervoer op Maat moeten bestellen om naar winkelcentrum Zalmplaat te gaan.  En dit is ons gewoon door de RET door de strot geduwd, zonder overleg. Ja, onze demissionaire portefeuillehoudster zou e.e.a. checken bij de RET, maar daar hoor je natuurlijk niets meer  van.

Het is toch onbestaanbaar dat wij als deelgemeente Hoogvliet niet(meer)  actief betrokken worden bij dit soort zaken. Gaan wij niet meer accepteren.

Allegaris

...Terug