Nieuwsarchief
Met de fiets of met niets? (update)
11 May 2010 - Ingezonden stuk [Jesse Jet]

Ga met de fiets, stond er in de krant te lezen in verband met het wielrennen. Wie had kunnen denken dat er momenten zijn dat je gewoon geen keus hebt. Nog veel grappiger, met de fiets kon je ook niet in Rotterdam komen, wat nu? Dan maar met de auto naar het metrostation.

Gelukkig stond daar bij het metrostation, op het "park en ride" parkeerterrein een kermis!  Kijk dat vind ik nou nog eens optimaal gebruik maken van het openbaar vervoer. Hoe nu verder, want de paar parkeerplekken die er nog waren daar stonden de mensen in de rij voor te wachten. Ja, uh niet verder dus. Met de auto Hoogvliet verlaten was er vandaag niet bij. Dan vanaf huis met de fiets dan maar, je fiets bij het metrostation neerzetten en dan met de metro naar je werk. Dus snel richting zalmplaat kaartje gekocht, de trap op en.......geen metro. Das nou jammer! Even wachten dus, maar het ging wel langer duren dan normaal. Werk gebeld, ik was al later, maar, deze keer maar een dagje vrij gevraagd. Terug naar huis. Wel lopend natuurlijk, want mijn fiets was al door iemand anders mee genomen ik dacht eerst nog service van de RET, hij zal in de stalling staan, maar die stalling was gesloten.  Ik was nog net op tijd om naar het wielrennen te kijken, ja, je moet toch wat..

Ik ga verder niet klagen, over de voorlichting van de RET, het doen van aangifte, de verkeersregelaars, de kermis, de mensen die daar een vergunning voor gegeven hebben, het parkeerterrein en de fietsenstalling bij het metrostation Zalmplaat,  de deelgemeente die dit allemaal goed vind, de tour de france die nog moet komen, mijn mede weggebruikers, mijn scheldende mede passagiers, en alle andere mensen die ik die dag ben tegen gekomen.. Het was een heel leerzame dag.....dank u allemaal..

--------------------------------------------------------------------------------------

Als reactie op dit stuk, wil ik dan nog wel het volgende kwijt.  Ooit hebben wij in de raad  "besloten" om maar eens de woorden te herhalen die het laatste jaar veel gebruikt zijn door ons DB, om alle manifestaties bij de Heerlijkheid te laten plaatsvinden. Als ik nu terug kijk dan geld dit kennelijk alleen voor de dingen die georganiseerd zijn door de "vrienden van Hoogvliet". Het vuurwerk moest daar afgestoken worden en de taptoe moest ook daar plaatsvinden.  Is het dan niet vreemd, dat kunstkop nog steeds op de Binnenban is, hoewel je daar nog over van mening kan verschillen. Sterker nog, maakt de organisator van de kermis uit dat hij niet op de Heerlijkheid wil staan, omdat hij dit te ver weg vind?  Dan het vuurwerk ook maar op het terrein naast de metro, zo vlak naast de brandweer, veiliger kan bijna niet. Het ligt centraal en de Heerlijkheid hoeft kennelijk helemaal niet gebruikt te worden....

 jan koopmans

...Terug