Nieuwsarchief
Nieuwe korfbalmanden voor sportend Hoogvliet
16 May 2010 - Nieuwsbericht [jan koopmans]

Ik weet nog, dat ik tijdens een raadsvergadering eens ernstige kritiek had op de Briljantjes. U weet vast wel, dat zijn jongeren die door de deelgemeente gesteund worden. Ik gaf toen aan dat ik vond dat het geld dat je besteed aan een groepje van vijftien jongeren beter kon besteden aan de sportverenigingen, omdat die verenigingen nu juist vaak een voorbeeld  zijn voor de Hoogvlietse gemeenschap. Deze verenigingen bedienen veel meer jongeren en zij zijn het echte voorbeeld voor een gemeenschap als de Hoogvliets deelgemeente. De vijtien briljantjes kosten de gemeenschap ongeveer honderdduizend euro per jaar. 

Ik weet ook wel dat de helft van dit geld door Rotterdam wordt aangevuld, maar dat mag geen reden zijn. Wij moeten niet vergeten dat wij, als gemeenschap die honderd duizend euro betalen en niet maar een gedeelte daarvan. Ik kreeg na deze vergadering een opmerking over het gebruik van de korfbal vereniging Nikantes, als voorbeeld. In het artikel hieronder blijkt dus maar weer dat ik deze vereniging niet voor niets heb gebruikt als voorbeeld, maar dat deze vereniging bewust bezig is om de jongeren in Hoogvliet aan het sporten te krijgen. Daarbij denken zij niet alleen maar aan hun eigen vereniging maar steunen ook nog de kinderen van de basisscholen.

De kinderen van de Hoogvlietse basisscholen gymmen op dit moment nog met de oude rieten Rotan korfbalmanden. Sinds ongeveer drie jaar worden de rieten manden niet meer gebruikt in de korfbalsport. Tegenwoordig zijn de gele kunststof korven de nieuwe standaard.

Nikantes heeft in januari 2010 een prijs van 7.500,00 gewonnen in de Goede Doelen actie van de Telefoongids en de Gouden Gids. De Hoogvlietse vereniging kreeg dit geld niet in handen, maar moest dit uitgeven aan nieuw sportmateriaal. Het bestuur van Nikantes heeft dan ook besloten dat een deel van de materialenprijs ten goede moest komen van heel sportend Hoogvliet.

Besloten werd dan ook om de deelnemende basisscholen aan het schoolkorfbal toernooi van woensdag 21-04-2010 te voorzien van nieuwe gele kunststof korven en van korf verloopstukken zodat deze geplaatst kunnen worden op de huidige palen van de basisscholen. De eerste korven zijn ondertussen in ontvangst genomen.

Het nieuwe materiaal wordt inmiddels al door de kinderen van de basisscholen gebruikt. Door deze actie van Nikantes zijn alle Hoogvlietse bassischolen geheel voorzien van het nieuwe materiaal en zelfs ook het Hoogvlietse voortgezet onderwijs. Meer weten over Nikantes? Surf dan naar www.nikantes.nl.

Ik wil er nog wel even aan toevoegen dat ik niets heb tegen de jongeren die aan de briljantjes mee doen. Het gaat mij meer om de organisatie vanuit de deelgemeente en het geld dat het kost in deze tijd van bezuinigingen... 

 

 

 

 

...Terug