Nieuwsarchief
raadsvergadering aanstaande donderdag
19 May 2010 - Nieuwsbericht [jan koopmans]

Donderdag, 20 mei is de installatie van het nieuwe dagelijks bestuur. Zo krijgen een aantal mensen ander werk en de ambtenaren in de deelgemeente een andere "baas". Dat zal voor iedereen wennen zijn. Het DB dat er nu zat, was daar al heel lang. Drie perioden van vier jaar bestond het dagelijks bestuur uit een meerderheid van IBP bestuurders. Ik heb er alle vertrouwen in dat de meerderheid van de raad hen zal helpen om hun "draai" te vinden. Ook voor ons is het vreemd, want onze oude fractievoorzitter Edwin Smid is nu voorzitter van de deelgemeente en ik ga zijn plaats in nemen. Hans van Helden gaat als raadslid aan het werk. Het probleem is nu wel dat door al dit "gedoe" de agenda straks uit zijn voegen barst, want ook tijdens deze vergadering zal geen van de onderwerpen behandeld worden. Vragen stellen is ook al lastig, want, wie gaat daar antwoord op geven, het oude of het nieuw dagelijks bestuur?

Nieuw Hoogvliet moet zijn weg gaan vinden, samen met de steunfractieleden, want ook die zijn nu in een soort vacuŁm terecht gekomen.  Wij hebben het allemaal heel druk gehad rond de verkiezingen en vlak daarna en nu is het tijd om opnieuw te bekijken wie wat gaat doen.

Steunfractieleden hebben wij hard nodig. Wij hebben mensen nodig die ons kritisch volgen en ook onderwerpen en ideeŽn aandragen en zorgen voor de nodige inspiratie. Die inspiratie en ideeŽn krijg ik in ieder geval wel, door met bewoners van Hoogvliet en met de steunfractieleden te praten. Ik ben van mening dat ik niet de wijsheid in pacht heb en ik laat mij graag beÔnvloeden door de ideeŽn van anderen. Ook de email die wij regelmatig van inwoners van Hoogvliet ontvangen draagt hier aan bij. Er zijn een ook een aantal vaste "emailers" die, als zij dat nodig vinden hun mening geven over van alles en nog wat. Mensen, blijf dit alstublieft doen, zeker als wij menen dat wij het bij het rechte eind hebben is het geweldig als wij door een berichtje van iemand, die wij helemaal niet kennen, onze mening moeten herzien. 

Afijn, wij gaan aan de slag en zijn druk bezig met voorbereidingen om er voor te zorgen dat ook anderen mee kunnen kijken tijdens de raadsvergadering. Technisch moet dat geen enkel probleem zijn weten wij ondertussen. Communicatie met de raadsleden tijdens een vergadering moet ook geen probleem zijn en het kan allemaal met zeer lage kosten. Wie zou daar tegen kunnen zijn zou je denken? Meestal zijn dat de digibeten, en mensen die om wat voor reden dan ook, liever niet hebben dat anderen weten wat zij doen. Nou, dat is jammer dan, want deze deelraad is voor openheid en daar hoort dit ook bij vinden wij en met ons een aantal andere raadsleden.

Wij nodigen iedereen uit om er bij te zijn morgenavond, de verwachting is dat er vanuit de regio Rotterdam ook nogal wat belangstelling zal zijn.

...Terug