Nieuwsarchief
Installatie Nieuwe DB
21 May 2010 - Nieuwsbericht [jan koopmans]

Het nieuwe Dagelijks Bestuur in Hoogvliet is geÔnstalleerd en dat was te zien aan de publieke belangstelling. Zoals mevrouw Cornelissen gisteren al zei, er wacht hen een zware taak. Verder was het over het algemeen een feestelijke bijeenkomst. Alle fraktievoorzitters hielden een kleine toespraak dus ook Nieuw Hoogvliet en die is hieronder weergegeven.

met dank aan Jan Scholte voor de foto's

----------------------------------------------------------

Allereerst  wil ik alle belangstellenden welkom heten in onze mooie deelgemeente.

Wij hadden wel gedacht dat er enige belangstelling zou zijn maar zoveel nu ook weer niet.

Zoals u weet, hebben wij nogal wat veranderingen doorgemaakt de laatste tijd. En eerlijk gezegd, had ik dit ook allemaal niet voorzien toen ik hier begon, vier jaar geleden. En wat is die tijd snel gegaan, mag ik wel zeggen.

Van  de meeste van die veranderingen is Hoogvliet beter geworden, hoewel je over de kleur van sommige woningen nog lang kan discussiŽren.  Veel van deze veranderingen zijn tot stand gekomen  terwijl het bestuur dat nu afscheid neemt/nam het voor het zeggen had.

Alle drie met een andere achtergrond, andere drijfveren maar alle drie overtuigd van het belang van de lokale democratie, heeft het vertrekkende DB zich ingezet voor Hoogvliet. Geen enkel bestuur is eeuwig durend heeft de geschiedenis  bewezen en dat zou ook niet goed zijn. Jullie aftreden betekend een verlies van een enorme hoeveelheid bestuurlijke ervaring, maar Hoogvliet zou Hoogvliet niet zijn als ze daar geen raad mee weet, daar komt bij dat die ervaring nog wel in de raad zit en daar kan Hoogvliet alsnog de vruchten van plukken lijkt mij.. 

Achter de drie nieuwe Dagelijks Bestuurders staat een ambtelijk apparaat met een enorme hoeveelheid kennis en als die de nieuwe mensen niet op weg weten te helpen dat weet ik het ook niet en natuurlijk zit er ook al de nodige ervaring in dit nieuwe DB.

Ik hoop op een goede samenwerking voor de komende vier jaar. Ik hoop daar niet alleen op, ik reken daar op. Er zijn hier veel nieuwe mensen die allemaal het beste voor hebben met Hoogvliet, anders begin je hier ook niet aan. Allemaal mensen met nieuwe ideeŽn en een andere kijk op dingen, waar wij als raad en als Hoogvliet van moeten profiteren.

Nieuw inzichten die wij heel hart nodig hebben de komende jaren, ik kan niet in de toekomst kijken,  dus laat ik dat dan ook maar niet doen,  ik wil hier maar bij laten,.

 

 

 

...Terug