Nieuwsarchief
Hans heeft spijt
25 May 2010 - Ingezonden stuk [Hans van Helden]

Ik ben in de voormalige gemeente Poortugaal 5 jaar raadslid geweest voor D66. Daarna van 1988 tot 2006 deelgemeenteraadslid voor de IBP in Hoogvliet. Ik heb dus menig debat achter de rug. Ik heb ook debatten verloren, gewoon omdat ik te onervaren was, soms omdat ik te ongeduldig was, soms omdat ik mijn emoties een te grote rol liet spelen. Maar ik heb nooit achteraf spijt gehad. Je gaat ergens voor en als dat niet blijkt te werken is dat jammer, daar leer je van voor de volgende keer. Spijt is een teken van zwakte, onzekerheid. Heb ik naar buiten uit nooit gehad. Ook omdat ik een soort gave blijk te hebben om e.e.a. te compenseren door een grote muil, op het passende moment. Mensen zien dat dus vrijwel nooit aan me.

Ik heb nu wel spijt. Spijt over iets wat ik niet heb gezegd afgelopen donderdagavond, de avond dat ik na 4 jaar afwezigheid weer als deelraadslid geļnstalleerd ben door Edwin. Ik ben het niet vergeten te zeggen, dat kan natuurlijk ook gebeuren, nee, ik wilde iets zeggen en heb me door anderen laten overreden om dat niet te doen. Ik was vast van plan iets toe te voegen aan mijn belofte. Maar door de overredingskracht van die anderen en het feit dat Edwin daar zo onverstoorbaar stond met een glimlach van `mij doen ze niks` hebben me ervan weerhouden om iets op dat speciale moment te zeggen. Ik zit er nog steeds mee in mijn kop, de ene keer wel en de andere keer geen spijt.

Wat ik had willen zeggen zeg ik nu maar hier: "Ik ben er trots op om mijzelf tot een van de handlangers van Edwin Smid te mogen rekenen.".  Heb ik het toch gezegd, hoef ik geen spijt meer te hebben. Maar ik had het op dat moment tegen VENTJE VAN PELT willen zeggen. Beter van niet?????

 

...Terug