Nieuwsarchief
fototentoonstelling/de Zevensprong/Edwin Smid.
31 May 2010 - In de media [weekkrant]

Fototentoonstelling "Op visite in Hoogvliet" De nieuwe (foto)tentoonstelling van de Stichting Historisch Genootschap Hoogvliet in het ontmoetings- en documentatiecentrum aan de Gebbeweg 12 (Zalmplaat) omhelst ca. 130 groot formaat kleurenfoto's van de hand van de Hoogvlietse huisarts J.J. van Leeuwen. De tentoonstelling werd officieel geopend door de nieuwe Hoogvlietse deelraadsvoorzitter Edwin Smid op zaterdag 29 mei

Fotografisch document
Van Leeuwen heeft een kenmerkende stijl en een bijzonder oog voor vorm- en kleurcombinatie. Hij legt het alledaagse maar sterk veranderende Hoogvliet op een bijzondere manier vast. Veel foto's werden gemaakt tijdens het visite rijden; het afeggen van huisbezoeken aan zijn cliënten door heel Hoogvliet in de periode 2005-2010. De foto's geven een bijzonder beeld van een dynamisch, vernieuwend en veranderend Hoogvliet over deze periode. Het Historisch Genootschap ziet de tentoonstelling, die helaas slechts een deel van de collectie kan laten zien, als een belangrijk fotografisch document voor de toekomst. Het heden is immers de geschiedenis van de toekomst!

Kunst- en atelierroute Hoogvliet
Op 12 juni (14.00-17.00 uur) is het Historisch Genootschap een extra zaterdagmiddag geopend in het kader van de open Hoogvlietse Kunst- en Atelierroute.

Het Historisch Genootschap Hoogvliet onderzoekt de geschiedenis van Hoogvliet in de breedste zin des woords en legt deze vast door het verzamelen van gegevens en materiaal. Zij geeft lezingen en organiseert tentoonstellingen. Buiten eventuele extra openstellingen is het bezoekerscentrum van het Genootschap geopend op elke laatste zaterdagmiddag van de maand (m.u.v. juli). Vrijwilligers zijn u graag behulpzaam bij het zoeken naar fotomateriaal of uw vraag op het gebied van historie of familiegeschiedenis. Nieuws en meer informatie omtrent het Genootschap kunt u vinden op de website www.historischhoogvliet.nl

zie voor het uitgebreide artikel: http://www.deweekkrant.nl/agenda/2010/mei/21/fototentoonstelling_quot_op_visite_in_hoogvliet_q

Buurttheater in LCC de Zevensprong

HOOGVLIET - Houdt u van toneelspelen? Of heeft u weleens de ambitie gehad om op het toneel te staan? Dan heeft u nu de kans!
LCC de Zevensprong start met een eigen theatergroep. Deze theatergroep zal begeleid worden door de Hoogvlietse regisseuse Marienke van Terheijden, bekend van het theaterproject "Wrakken", welke zij in Hoogvliet geregisseerd heeft.
Iedereen van 18 tot 80+ jaar kan zich opgeven. Het meedoen is gratis. Ervaring is niet nodig, wel een gezonde dosis enthousiasme. De repetities vinden plaats vanaf dinsdag 17 augustus van 19.00 - 21.30 uur. Ook zullen er in november 3 zaterdagmiddagen geoefend gaan worden. De première is gepland op zaterdag 27 november.
Waar het stuk over gaat is nog de vraag. Daar heeft u als speler een grote rol in. Buurttheater zal worden gemaakt door bewoners voor bewoners.
Lijkt het u wat? Geef u dan op voor 11 juni. Op dinsdag 15 juni 's avonds om 19.00 uur zal er een bijeenkomst zijn voor diegene die zich aangemeld hebben. Voor meer informatie of om u aan te melden kunt u van dinsdag t/m donderdag bellen naar: 010 - 416 14 88.

zie ook: http://www.deweekkrant.nl/artikel/2010/mei/27/buurttheater_in_lcc_de_zevensprong

en zie verder het artikel:  http://www.deweekkrant.nl/artikel/2010/mei/27/respect_brengt_ons_verder, een artikel over de nieuwe Deelraadsvoorzitter Edwin Smid.

 

...Terug