Nieuwsarchief
Plein dialogen in Penta college
01 June 2010 - Nieuwsbericht [jan koopmans]

Gisterenavond was ik even bij de zogenaamde "plein dialogen" in het Penta College. Ik had eerlijk gezegd niet gedacht dat daar zoveel mensen op af zouden komen. Toen ik binnen kwam waren net de mensen in groepen verdeeld en in verschillende lokalen in het gebouw onder gebracht.  Acht groepen met in totaal ongeveer honderd mensen. Ik ben zelf aangeschoven bij de zogenaamde rode groep.
Er ontstond onder leiding van een jongeren werk een gesprek tussen de ouderen en de jongeren in het lokaal. Het mooie is altijd dat men alle begrip voor elkaar heeft. Het gekke is volgens een van die jongeren werkers, dat je tijdens deze bijeenkomst altijd weinig kritiek op elkaar hoort terwijl het soms klachten regent bij de gemeente.

Een paar onderwerpen die aan bod zijn gekomen zijn onder andere de Heerlijkheid, waar twee keer per jaar iets voor jongeren georganiseerd werd. Men vond het raar (zoals de schrijver van dit stuk ook al eens opmerkte) dat er nu ook een cultuurhuis bij komt,dat dit veel geld kost en dat jongeren daar waarschijnlijk weer niets aan zouden hebben. Oftewel voor wie is dat cultuurhuis straks? Opvallend was dat er veel wijken zijn in Hoogvliet waar mensen initiatieven nemen om iets te organiseren, een wijkfeest of zo. De veiligheid is een aantal keren tersprake gekomen. Dan blijkt dat veel mensen zich niet kunnen vinden in de veiligheidsindex. Veel mensen voelen zich nog steeds onveilig. Ja, dat klopt, dat is maar een gevoel, maar het zou naar mijn mening niet zo moeten zijn.  Speeltuinen bij ouderenwoningen en woningen waar gezinnen met kinderen wonen zonder speeltuin. En dan als grote nummer 1, een eigen plek voor jongeren.

Ik hoorde van een van de jongerenwerkers uit die zelf uit Delfshaven komt, dat daar op elke hoek van de straat een jongeren ontmoetingsplaats zit. Die zijn in de avond uren altijd open en worden druk bezocht. Zoiets willen veel jongeren hier ook. Een plek, binnen, waar je kan zitten en praten met elkaar, een kopje thee drinken en tv kijken.  

Afijn goede gesprekken, goed om te weten hoe men over elkaar denkt en ik denk dat wij heel erg ons best moeten doen om daar ook andere mensen bij te betrekken. er waren veel nieuwe gezichten moet ik zeggen, maar ook weer heel veel van de zelfde.

...Terug