Nieuwsarchief
fietsen graveren
02 June 2010 - Nieuwsbericht [Jesse Jet]

Door fietsen te graveren wordt de kans op diefstal verkleind. Voorheen werden postcodes in fietsen gegraveerd. Nu worden unieke nummers in de fietsen gegraveerd. Zo staat er in de Stadskrant te lezen. Nu weet ik wel uit eigen ervaring dat er geen enkele aanwijzing is dat u minder kans loopt op diefstal van uw fiets als daar een nummer in staat.  Er staat in ieder fiets namelijk al lang een nummer.

De mogelijkheid voor de politie om de fiets terug te brengen is iets beter geworden maar de kans is klein dat u die fiets terug krijgt. Door fietsen te graveren wordt de kans op diefstal dus niet verkleind.

De nummers worden in een landelijke database van de Rijksdienst voor het Wegverkeer geregistreerd. Daardoor kan de eigenaar van de fiets makkelijker getraceerd worden als de fiets gevonden wordt en dat is dus weer veel ekstra werk voor niets.  Na het krijgen van kentekenplaten zouden er ook minder scooter gestolen worden en dat is dus ook niet waar.

Graveren is gratis

In Rotterdam kun je daarvoor terecht bij Fietspunt. Dit is de centrale opslagplaats in de stad voor gevonden en uit de stad verwijderde fietsen. Voor het graveren kunt u een afspraak maken via  het gemeentelijke telefoonnummer 14 010. Fietspunt bevindt zich aan de Schuttevaerweg 150.

Ik vind overigens dat de politie nu eindelijk eens openheid moet geven, over wat er met uw aangifte gebeurd. Daar gebeurd bijna helemaal niets meer mee behalve registratie. Ik erg mij groen en geel aan de uitspraken in kranten wat men allemaal doet met uw aangifte en dat is dus helemaal niets. Nee, ook met uw inbraak in uw woning wordt niets gedaan. Let dus goed op, op wie u stemt. Wilt u dat er iets met uw aangifte gedaan gaat worden moet er heel veelpersoneel bij de politie. Vooralsnog krijgen wij steeds minder personeel. Moet u eigenlijk nog wel aangifte doen, of zijn er al veel minder aangiftes? Goed zegt de politie. Wij doen het heel goed want er zijn veel minder aangiftes dus er kan bij ons wel wat personeel weg. Gewoon aangifte blijven doen dus. Houd het zo kort mogelijk en probeer zoveel mogelijk aangifte te doen via internet.  Probeer de recepties aan de politiebureaus zoveel mogelijk te vermijden, dan hoeft u zich ook niet te ergeren, omdat er toevallig iemand werkt die niet zo snel is.

Moet u desondanks toch om wat voor reden de politie bellen? Wees dan heel duidelijk en probeer niet te snel te praten. Er zitten daar mensen die u soms niet zo goed snappen. Wees rustig en leg goed uit wat u wilt en waar u woont of op dat moment bent. Wees voor bereid op de meest onzinnige vragen want er zitten daar geen politiemensen achter de telefoon.

 

 

...Terug