Nieuwsarchief
Drukke week
08 June 2010 - In de media [jan koopmans]

Druk weekje deze keer.  Na een weekend nachtdiensten was er maandagavond de fractievergadering van Nieuw Hoogvliet. Deze fractievergadering was naar maandag verschoven omdat de raadsleden dinsdagavond op bezoek gaan bij de politie in Delftshaven. In Delftshaven werkt de wijkpolitie wel in nauwe samenwerking met de buurtbewoners. Dat kan dus wel en wij zijn erg nieuwsgierig hoe de buurtbewoners en de politie daar over denken. .

Gisteren avond werd ik nog gebeld door verontruste buurtbewoners uit de Wijnruitstraat. Zoals u weet, was Woonbron een tijdje geleden nog van plan om daar Poolse werknemers te laten wonen in een van de sloopflats, maar die plannen werden vlak voor de verkiezingen afgeblazen. Wij waren daar nogal verbaasd over en dachten aan een verkiezingsstunt. Woonbron lijkt het beste voor te hebben met de bewoners en wil (volgens hen) dat zij mee denken.

Gisteren was er om zes uur een vergadering in het kantoor van Woonbron. Woonbron is nu van plan om de woningen te gaan verhuren aan jongeren, tot, zoals zij zeggen 2012 omdat er kennelijk even geen geld is. Men wil de buurtbewoners mee laten praten en denken en dat is dan wel weer een pluspunt.  Vreemd dat woonbron het heft nu in eigen hand genomen heeft en de deelgemeente kennelijk geen rol meer speelt, maar wij houden de vinger aan de pols. Ik heb in ieder geval met iemand gesproken die nog erg teleurgesteld is. Deze mensen hebben daar een woning gekocht en wisten niet beter dan dat deze flat afgebroken zou worden. Dat gaat wel gebeuren volgens woonbron, maar wel later dan gepland. Ik kan het mij in ieder geval goed voorstellen als je daar een woning gekocht hebt met het idee dat er na de afbraak laagbouw word terug gebouwd.

 

...Terug